Söndagsmys
Morgonpasset på jobbet, pw i regnet, plugg och fullkornsscones . Där har ni min söndag. Jag är tröttare än tröttast, men rent snuskigt nöjd med sconsen (säger man så?). Lätt som en plätt var det och dinkelmjöl ska visst både vara rikt på protiner och vitamin B samt vara extra mättande.
Fullkornsscones
8 dl (ca 450 g) dinkelmjöl fullkorn
½ tsk salt
3 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
4 dl mjölk eller filmjölk
Gör såhär:
Sätt ugnen på 250°C. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en degskål.Finfördela matfettet i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt mjölk eller filmjölk och rör snabbt ihop till en lös deg. Låt degen vila tills ugnen blivit varm.Klicka upp degen i 4 delar på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka, ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar med en mjölad kniv. Grädda mitt i ugnen, 12–14 minuter. Bryt isär kakorna.
/Rebecca
Kommentarer
Trackback