Müslibars
Tycker ni också att det är svårt att komma på nyttiga mellanmål och har ni tröttnat på att tugga äpplen och bananer efter varje träningspass? Jag tycker att det här med variation är extremt knepigt. Keso och knäckebröd är jättegott och kesella likaså, men inte tre gånger om dagen. Kom därför på att jag brukade göra egna, kalasenkla müslibars för något år sedan som jag tänkte testa igen och jag tänkte att jag kunde passa på att tipsa er.
Müslibars (ca 16 st)
Ingridienser
2 dl havregryn
2 dl müsli
Såhär enkelt är det:
1. Sätt ugnen på 175°.
2 dl havregryn
2 dl müsli
0,5 dl torkad frukt (hackad)
0,5 dl blandade nötter
2,5 msk vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl råsocker
0,5 dl druvsocker, (dextropur)
1 tsk vaniljsocker
2 msk glykos, eller sirap
100 g smör, smält
0,5 dl blandade nötter
2,5 msk vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl råsocker
0,5 dl druvsocker, (dextropur)
1 tsk vaniljsocker
2 msk glykos, eller sirap
100 g smör, smält
Såhär enkelt är det:
1. Sätt ugnen på 175°.
2.Blanda alla torra ingredienser, tillsätt glykos eller sirap och det smälta smöret.
3. Bred ut blandningen på ett smort bakplåtspapper i en form på 20x30 cm, 1/2 cm tjock.
4.Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna. Skär upp bitarna och servera.
3. Bred ut blandningen på ett smort bakplåtspapper i en form på 20x30 cm, 1/2 cm tjock.
4.Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna. Skär upp bitarna och servera.
De är väl inte nyttiga till hundra procent, men klart mycket bättre än en fet chokladkaka.
Seså, sätt igång och baka nu!
Seså, sätt igång och baka nu!
/Rebecca
Kommentarer
Trackback