Proteinglass i stora lass
Jag testade att blanda lite lättkesella med en stor näve halvvarma hallon efter skolan och det visade sig vara i princip lika gott som att använda vaniljvarianten. Med en frukt och ett knäckebröd till tyckte jag att jag fick till ett ganska bra mellanmål. Det måste väl ändå vara relativt nyttigt?
Hittade också ett recept på en "nyttig glass", skrivet av en dietist.
Proteinglass med Whey-80
Hallonglass
(2 portioner)
250g lättkesella (1 burk)
0,75 dl Whey-100 med hallonsmak
2,5dl djupfrysta hallon
0,5-1 tsk sötningsmedel efter smak
(bilden är inte tagen från receptet)
Kör kesella och proteinpulver i en mixerskål med kniv till en smet. Tillsätt de frysta bären och kör mixern till mjukglasskonsistens. Smaka av med sötningsmedel och lägg upp i skålar.
Servera direkt eller låt stå i frysen i ca 30 minuter för något fastare glass. Dekorera med hallon.
Varje portion innehåller ca 30g protein och 10g långsamma kolhydrater.
/Rebecca
Kommentarer
Trackback