Nej tack till trötta sallader

Vi, liksom många andra som försöker skaffa sig sundare kostvanor, tycker ibland att det är komplicerat med variation i matlagningen. Hälsodjungeln är svår att orientera sig i och för enkelhetens skull slutar man ofta med en bit kyckling och salladsklassikern med isbergssallad, gurka och tomat. Denna sallad är varken intressant eller överdrivet nyttig då dessa ingridienser inte gör några underverk i sin ensamhet. 
 
Men, ta det lugnt gott folk. Det finns alternativ! Under de månader som vi har arbetat med projektet har jag upptäckt allt fler frukter och grönsaker man kan använda för att göra salladen lite roligare. 
 
 
Några ingridienser jag gillar att använda mig av är: strimlade morötter, färsk rödlök, paprika, granatäppelkärnor och melon. Toppa gärna salladen med lite nötter eller tranbär. Tänk på att du äter lika mycket med ögat. Färg är svaret!
 
Framöver tänkte jag publicera några av mina favoritrecept när det kommer till nyttig matlagning. Än så länge har jag hemgjorda knäckebröd, kesolasagne och en sallad gjord på färsk rödkål i tankarna, men vi får se vad som mer kan tänkas dyka upp.
 
Vad brukar ni blanda i salladen?
/Rebecca

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0