Recept - kesolasagne!
Ingridienser
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
- 600 g fryst, tinad bladspenat
- 1 msk chilipulver
- 500 g keso
- 12 lasagneplattor (gärna fullkorn, spenat eller fiber)
- 2 dl riven ost (frivilligt)
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och hacka lök och vitlöksklyftor. Fräs i olja i en stor kastrull tills löken blivit mjuk. Häll i krossade tomater och låt koka 4-5 minuter. Blanda i bladspenat och koka ytterligare 2-3 minuter. Krydda med salt, svartpeppar och chilipulver.
- Ta från värmen och rör ner keso. Varva tomatröran med lasagneplattor i en smord ugnssäker form (ca 25 x 30 cm för 4 portioner), börja och avsluta med ett tunt lager röra. Toppa med riven ost. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter. Servera gärna med en grönsallad.
Här hemma brukar vi ibland blanda i lite sambal oelek eller extra chilipulver för att ge lasagnen lite extra sting.
Smaklig måltid!
/Rebecca
/Rebecca
Kommentarer
Postat av: Elin
Det här låter som något som kan passa en sann Keso-älskare som mig! Måste testas inom kort :) tack!
Svar:
saludable.blogg.se
Trackback