Recept - kesolasagne!

Ingridienser
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 600 g fryst, tinad bladspenat
  • 1 msk chilipulver
  • 500 g keso
  • 12 lasagneplattor (gärna fullkorn, spenat eller fiber)
  • 2 dl riven ost (frivilligt)
Så här gör du:
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och hacka lök och vitlöksklyftor. Fräs i olja i en stor kastrull tills löken blivit mjuk. Häll i krossade tomater och låt koka 4-5 minuter. Blanda i bladspenat och koka ytterligare 2-3 minuter. Krydda med salt, svartpeppar och chilipulver.
  3. Ta från värmen och rör ner keso. Varva tomatröran med lasagneplattor i en smord ugnssäker form (ca 25 x 30 cm för 4 portioner), börja och avsluta med ett tunt lager röra. Toppa med riven ost. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter. Servera gärna med en grönsallad.
Här hemma brukar vi ibland blanda i lite sambal oelek eller extra chilipulver för att ge lasagnen lite extra sting.
 
Smaklig måltid!
/Rebecca

Kommentarer
Postat av: Elin

Det här låter som något som kan passa en sann Keso-älskare som mig! Måste testas inom kort :) tack!

Svar: Keso är bäst. Det här är min absoluta favoriträtt just nu, du måste testa! :)
saludable.blogg.se

2013-01-12 @ 13:56:44
URL: http://ElinPQ.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0