En fredag helt i min smak

 
Ikväll skriver jag via skärmtangentbordet då jag spillde kaffe i hela datorn igår... Det tar så sjukt mycket längre tid, men är man klantig så får man stå sitt kast! Efter en tung skolvecka är det inte konstigt att det blir sådär och därför passar jag även på att unna mig lite mandlar, nötter och mineralvatten. Kul att något som jag annars skulle kalla bestraffning blivit till en förmån, haha. 
 
Hoppas att alla får en fin helg nu! Vila upp er ordentligt.
/Hanna

"Det är ingen skönhetstävling"


En tjuvtitt in i mitt kök

Godmorgon små nissar!
 
Ursäkta den hurtiga hälsningsfrasen. Tisdagar må vara den värsta dagen i veckan enligt min åsikt, men eftersom det nyss var löning kan vi kosta på oss lite glädje. Tänkte att jag idag skulle dela med mig av de ingridienser som numera är stammisar i mitt kök. 
 
I skafferiet:
x Havregryn - till morgongröten
x Frön - serveras med allt från yoghurt till sallad
x Russin - för akuta sockersug
x Fullkornspasta 
x Knäckebröd
 
I kylen:
x Kesella, naturell yoghurt eller turkisk yoghurt - att äta "i bare" eller i smoothie
x Keso - världens bästa mellanmål
x Groddar - vad vore en knäckebrödsmacka utan groddar på toppen? 
x Ägg
 
 
I frysen:
x Bär - att blanda i smoothien eller garnera gröten med
x Broccoli - livets grönsak som bara tar några minuter i micron
 
I fruktskålen:
x Apelsiner
x Äpplen
x Clementiner
 
Vad har ni hemma i köket?
/Rebecca

Du är viktigast i ditt liv, faktiskt

 
Lite såhär ser varje kväll ut numera. Om man ser till min skolgång är det inte vad jag borde prioritera, men känner man sig inte helt hundra inombords är det viktigt att faktiskt lyssna till det. Det må hända att naturprov och diverse otrevligheter finns där som plågor i ryggslutet och pannloben, men när det kommer till livet är välmående och en god hälsa ALLTID viktigast. Det spelar ingen roll vad andra säger så länge du själv inte mår bra.
 
Ta hand om er själva nu, kära läsare. Gör ni inte det så spelar inte allt det andra någon roll!
/Hanna

Mangosmoothie

Ikväll myser jag framför Solsidan och Beck med världens enklaste mangosmoothie. Att den i all sin enkelhet är riktigt förbannat asgod gör ju inte saken sämre.
 
Fryst mango mixas med naturell lättyoghurt och voilà, smoothien är klar.
 
Ha en mysig söndag!
/Rebecca

SHM - Atom

 
 
Eftersom det var ett tag sedan jag tipsade om musik har ni här dagens låt!  Kanske är det inte världens löparlåt stundtals, men den tar verkligen fram den där ultimata träningspeppen man behöver för att ens orka ta sig till gymmet!
 
Jag kan väl hedra SHM och alla deras fans lite efter helgen också...
/Hanna

Dagens lunch

Sallad med fullkornspasta, physalis, ägg och pumpakärnor.

Nu väntar jobbet!

/Rebecca


I'm back to stay, kompisar

 
Hejsan allihopa! Jag ber om ursäkt för att jag inte bloggat, men med körkortet hack i häl har det blivit lite för mycket det senaste. Jag har blivit förkyld och har därför inte varit kapabel att träna lika mycket som vanligt och sådär. HUR SOM HELST så klarade jag äntligen mitt körkortsprov och hoppas därför att både hälsan, bloggandet och lusten att fullföra det här åter ska komma att växa sig större! :)
 
Nu vet ni vart jag har hållit hus! Hoppas att ni får en fin lördag!
/Hanna

Friday I'm in love

 
1. Ny variant på havregrynsgröten med kardemumma och äpple i 2. världens mest långtråkiga raksträcka

Som väntat lyckades jag inte ta mig upp ur sängen för att ge mig ut på en löprunda i morse, så det fick bli en pw på 1,5 timme efter frukost i stället. Grymt skönt väder, låt det få vara snöfritt ett tag till. 
 
Idag blev det varken Pizzarundan, Preemrundan, Stora park eller någon av mina andra invanda rundor. Istället lät jag benen vandra dit de ville och jag höll nästan på att tappa bort mig i den lilla ort där jag bott hela mitt liv. Living on the edge i metropolen Vageryd, så att säga. 
 
Ha en mysig fredag vänner, fiender och allt där emellan!
/Rebecca

Busted

Hej!
Som en kär vän påpekade tidigare idag har det varit många inlägg om kalorier på raken, av den anledningen att jag gjorde en fuling och ställde in ett varje dag för att kunna lägga energi på annat den här veckan. Tanken var väl att vi skulle infoga lite kortare inlägg emellan så att det inte skulle märka så tydligt, men vi har helt enkelt inte hunnit. Busted...
 
I alla fall. Jag har inte så mycket att skriva förutom att jag har träningsvärken of doom efter veckans fotbollsträningar och det lär inte bli mysigare i morgon med tanke på benapsset jag och Hanna genomförde på gymmet idag. Imorgon tänkte jag tvinga mig ut på en morgonlöprunda trots artt jag är ledig - hur det går återstår att se!
 
/Rebecca

Kalorikoll - mellanmål

Hej!
Mellanmål kan ju innebära allt ifrån en frukt till en nästan frukostliknande måltid - beroende på hur mycket energi du behöver. Här kommer lite kalorifakta när det gäller olika sorters mellanmål. 
 
 
Även om jag nästan aldrig tar mig tid att göra det, måste jag säga att smoothie är mitt favoritmellanmål. Frukt är så sjukt gott!
/Rebecca

Kalorikoll - frukost

Godmorgon!
Vad brukar ni äta till frukost?
 
Smörgås?
Fil och flingor? Gröt?
 

Källa: http://www.kostateljen.se/
/Rebecca

Kalorikoll - snabbmat och dryck

Sugen på pizza? Är du då redo för att trycka i dig ca 1300 kalorier?
 
Snabbmat
Dryck och lite frukt på maten
Källa: http://www.kostateljen.se/
 

Usch. Känner mig inte sådär fruktansvärt hungrig nu måste jag säga. En clementin kanske?
/Rebecca

För att viljan är allt


Tisdagstvivel deluxe

 
Jag ska ärligt säga att det här projektet känns tufft just nu. Jag längtar efter annan mat, jag är trött på att göra sallad och även om jag tränar så känns det inte längre lika helhjärtat. Det händer så mycket i mitt liv för tillfället, och kanske är det mitt dåliga sinne för planering som gör att jag nästan alltid får lida i slutändan.
 
Jag finner inte heller motivationen till att blogga. Det känns som om alla bilder och tankar redan är använda. Morgonägg och havregrynsgröt är inte längre vad jag är sugen på till frukost. Förmodligen har detta att göra med andra händelser i mitt liv. Kanske behöver jag bara lite inspiration från något håll för att känna att det verkligen ger någonting trots allt.
 
Tills dess ska jag försöka vara mer aktiv här. Kanske hjälper det?
/Hanna

Kalorikoll - lunch

Hej!
Såhär vid lunchtid tänkte jag slänga upp lite kalorifakta när det gäller lunch och middag.
 
Pasta, potatis, ris och bröd
 
Kött
Grönsaker
Tillbehör
Källa: http://www.kostateljen.se/
 
Imorgon dyker det upp bilder på snabbmat och olika sorters dryck.
 
Smaklig måltid!
/Rebecca

Träna vid varje tillfälle...

Visste du att man vid sexuella aktiviteter bränner ca 100 kalorier på 15 minuter?

Kalorikoll - fika, frukt och godis

Hittade en sida med massa olika livsmedel och dess kaloriantal i bildform, vilket jag tyckte var snudd på kalas. Jag räknar inte kalorier till vardags, men det kan vara kul att ha lite koll. Dessutom brukar jag numera googla kaloriantal så fort jag blir sugen på att fuska - något bättre botemedel mot sötsug har jag hitills inte hittat.
 
Fika
Godis
Frukt
Källa: http://www.kostateljen.se/
 

Mitt sunda förnuft säger mig att man inte ska stirra sig blind på kalorier och därmed likställa en ett päron vid ett glas saft, men jag tycker ändå att det är intressant. Visst blir man inte speciellt sugen på chips och chokladbollar nu?
 
Lite fler sådana här bilder på frukost, lunch och mellanmål dyker nog upp under de närmsta dagarna.
Kram på er!
/Rebecca

Träning v.47 - Beccas upplägg

 
Måndag: Fotboll utomhus
Tisdag: VILA
Onsdag: Fotboll utomhus
Torsdag: Step
Fredag: Löpning
Lördag: VILA
Söndag: Gym mage+rygg (armar)
 
Sådär ser veckans träningsprogram ut för min del, för tillfället i alla fall. Har inte diskuterat steppasset med Hanna än, men eftersom vi har resurseftermiddag i skolan kanske det vore läge att testa något nytt igen. Omväxling förnöjer!
 
Ha en mysig söndag hörni, och plugga inte ihjäl er.
/Rebecca

Go after it


Google - En människas bästa vän?

Något som slagit mig det senaste är det faktum att jag blivit otroligt nyfiken på träning. Det är svårt att ha ett projektarbete som kräver såhär mycket tid utan att bli involverad i en betydligt mer hälsosam värld än vad man varit van vid, men att det skulle gå såhär långt trodde jag inte!
 
Vill jag veta ett recept, läsa om olika träningstyper, kolla kalorier, hitta bilder eller inspiration så Googlar jag. Självklart har jag använt mig av konceptet mycket innan också, men sedan vi började med det här projektet har jag börjat googla ALLT. Kanske är det lika bra att byta startsida innan jag blir tokig?!
 
 
Äsch, det är nog för sent ändå... Jag har aldrig varit riktigt klok!
/Hanna

Utvärdering #2 - Hanna

Det är rätt lustigt det där med löpning... När man är mitt uppe i det vill man att det ska vara över, men när man väl andats färdigt efteråt känns det som om man kunde sprungit både fortare och längre. Det är aldrig så jobbigt när man väl är klar, men det är jäkligt skönt att få det gjort.
 
 
Hur som helst har vi idag sprungit vår egna lilla variant av coopertest. Som Becca skrev så innefattar den klassiska sorten tolv minuters löpning för att sedan mäta sträckan, men det slutade med att vi sprang 3,4 km och tog tiden istället. Då jag sprungit utomhus väldigt få gånger blev det lite kämpigt att få igång rätt andning och sådär, men jag tog mig igenom hela rundan och det gör mig ändå ganska stolt! Det var väl ingen höjdartid direkt, men jag gjorde det i alla fall. Becca var lika grym som hon alltid är! Den där bruden levererar varje gång.
 
Från att ha varit helt otränad till att ens genomföra något likt detta... Alltså, jag har ändå gjort en jävligt bra förvandling i det stora hela. Även om det inte gick fortare än 19,43 minuter så är det i alla fall drygt 5,5 minut/km. Med lite dålig planering fick jag håll i mitten någon gång vilket ledde till att jag gick några steg innan jag ivrigt åter pinnade på. Men ja, det ska bli roligt att se hur vi kan utvecklas ännu mer! Efter det här måste kondition helt klart få bättre prioritet vad beträffar träningen känner jag.

Hoppas att ni får en fortsatt fin lördag!
/Hanna

Utvärdering #1 - Becca

Ouppvärmda och kissnödiga lyckades jag och Hanna tidigare idag ändå genomföra vårt lilla coopertest i snålblåsten. Jag tycker inte om att springa, speciellt inte bland folk och absolut inte på tid. Men vi fixade det, båda två. 
 
Rundan blev 3.4 km lång och jag sprang runt på ca 17 min 50 sek - vilket innebär att jag hamnar någonstans mellan 5,15 - 5,17 minuter per kilometer. Det är absolut ingen topptid, att kunna hålla 5 min/km på längre sträckor är mitt mål, men det är en början. 
 
Nu ska vi försöka ta tag i konditionen på allvar och toppa våra resultat nästa gång vi springer coopertest. Hur det gick för Hanna får ni veta i ett eget inlägg!
 
En av mina favoritlåtar när det kommer till löpning, som väl passade lite extra bra idag. Haha.
 
"This is your time to pay, this is your judgement day."
 
/Rebecca
 
 

Willpower


Coopertest

Hej godingar! 
 
Vad har ni för er en morgon som denna? Jobbar? Vältrar er i bakisångest? Eller myser ni ner er i sängen precis som jag, och laddar inför dagens träningspass?
 
 
Idag ska jag och Hanna sätta vår konditon lite på prov genom att testa en variant på coopertest. Jag har funderat ut en runda som borde vara ungefär 3,2 kilometer (vi får naturligtvis kontrollmäta den sedan) och tanken är att vi ska ta oss igenom dessa kilometrar på minsta möjliga tid. Eftersom vi har fuskat lite med konditionsbiten förväntar vi oss inga världsrekord, men det ska bli kul att se lite hur vi ligger till.
 
Önska oss lycka till!
/Rebecca
 
 

Ju mer du kladdar, ju mer du sabbar

Förutom träningsvärk och snygga rumpor innebär vårt projekt att vi nästan helt slutat använda smink till vardags. Ska man träna på morgonen är det absolut ingen idé att sminka sig innan, och vem orkar kladda med det efter träningspasset? Då vill jag bara äta! Även om vi ska träna först efter skolan struntar jag ofta i sminket ändå - det blir så grått och kletigt med mascara i duschen och det känns så där lagom fräscht att svettas genom ett lager puder.
 
I början kändes det ovant att gå helt utan smink, men nu har jag blivit så van vid det att jag nästan kan tycka att det känns fräschare än den där klassiska paniksminkningen precis innan man ska iväg.
 
1. Osminkad 2. Vardagssminkad 3. Festsminkad
 
Jag har absolut inte slutat sminka mig till fest, men det är så jäkla skönt att sova de där tio extra minutrarna på vardagarna. Plus att det blir mycket roligare när man väl fixar sig.
Testa en vecka!
 

/Rebecca
 
 

Om du ska göra det; gör det ordentligt


[Ännu mer tips]

Idag var jag och kollade fötterna. Jag har alltid gått inåt med dem och kände att det nog var bra att kolla upp allt så att jag inte belastar dem fel när vi tränar så mycket numera. Vi provade ut inlägg som jag skall komma att använda senare så vi får helt enkelt hoppas att det blir bra med tiden! Jag behöver nya löparskor att ha utomhus också... Synd att det är så förbaskat dyrt bara!


Hur som helst hittade jag en MåBra-tidning när jag satt i väntrummet och råkade då snubbla över en artikel vad beträffar lite kostkoll och ännu mer tips. Jag tänkte att jag delar med av mig dessa här! 
 
SAKER ATT ÄTA UTAN ATT TRIGGA IGÅNG SÖTSUGET:

- Ägg
- Kyckling
- Fisk
- Skaldjur
- Kött
- Fil
- Creme Fraiche
 
KOLHYDRATER BEHÖVS FÖR ATT DU SKA MÅ BRA.
ÄT GÄRNA SÅDANA MED LÅNGSAMT GI: 

- Morot
- Kål
- Broccoli
- Ärtor
- Lök
- Tomat
- Bönor
- Paprika
- Bär
- Quinoa
- Avocado
 
Hoppas att ni haft en fin dag, allihop!
/Hanna

Station 70

På dagens träningsschema stod som sagt Station 70 och vi hade väl egentligen ingen koll på vad det innebar, men det visade sig vara ett pass som innehöll allt. Efter den obligatoriska uppvärmningen följde en styrkedel och därefter själva stationsmomentet som bestod av fyra "basstationer". Gruppen delades upp i på de olika stationerna och därpå följde fem varv med nya övningar för varje runda i ett hejdundrande tempo. Efter dessa 20 olika moment kände både jag och Hanna oss rätt möra i kroppen, men inte speciellt svettiga. Detta fick vi dock snabbt äta upp eftersom passet tydligen inte alls var slut, tvärtom. Innan vi fick börja stretcha skulle fyra konditionslåtar avverkas och sedan var vi svettiga kan jag lova.
 
Station 70 får 3,5 av 5 i betyg. Det var riktigt bra träning, men hade lite för stort fokus på armar och för en stackars nybörjare var det svårt att hänga med i alla vändningar. Kör vi det några fler gånger tror jag att betyget kan klättra till en fyra!
 
Eftersom alla pratar om den nya Cocio Sport och hur bra den ska vara efter träning var jag tvungen att testa den efter fotbollen igår. Den var riktigt god och jag förstår grejen med mycket protein, men med tanke på hur mycket socker den smakade tvivlar jag på att den kan vara så  fruktansvärt bra... eller? 
 
/Rebecca

It's all about choices

 
Lite väl brutal bild kanske, men jag tror att ni förstår tanken bakom det hela.

Beccas upplägg:

Eftersom Hanna postade sitt träningsschema för den här veckan tänkte jag lägga upp mitt också. Vi kanske borde göra såhär varje vecka?
 
Måndag: Fotbollsträning utomhus
Tisdag: Station 70 (vi hoppar medel och passar på att testa något nytt igen!)
Onsdag: Fotbollsträning utomhus
Torsdag: VILA
Fredag: Fotbollsträning inomhus
Lördag: Coopertest
Söndag: VILA
 
Nu säger kanske inte ordet "fotbollsträning" er så mycket, men just nu i början av säsongen har jag faktiskt inte så stor koll heller på vad vi gör de olika dagarna. Gemensamt för samtliga träningar är dock att vi har ett uppvärmningsprogram där vi joggar igång i tre led samt gör övningar parvis och att vi alltid spelar ungefär 30 minuter i slutet av träningen. 
 
/Rebecca
 

Hannas upplägg:

 
Nu är det måndag och då kör vi igen! Även om det kan förändras en hel del med tiden så publicerar jag grundtanken av veckans träningsschema för min del (såvida inte min förkylning utvecklas ytterligare, förstås):

MÅNDAG: Cirkelfys
TISDAG: Jympa medel med Becca (tror jag?)
ONSDAG:  Vila
TORSDAG: Rygg + mage
FREDAG: Kondition
LÖRDAG: Vila
SÖNDAG: Simma med mamma
 
Hoppas att ni är med oss även den här veckan!
/Hanna

Defy them


Stress, press - success?

I fredags när jag berättade för mamma att jag hade tackat ja till några extra jobbtimmar i helgen och dessutom tänkt prova balklänning innan dess, frågade hon: "Är du rädd för att vila eller?"
 
Svaret är det att ja, det är jag. Insåg igår att jag faktiskt inte minns när jag sov ut en morgon utan att ställa något larm. Det har liksom blivit en rutin att gå upp tidigt och fylla dagen med så pass många sysselsättningar att jag nästan ramlar ihop i sängen på kvällen, vardag som helg. 
 
Jag har alltid varit en rastlös själ, men sedan vi startade det här projektet har det blivit värre eftersom att jag har insett att det är främst vid två tillfällen jag vill småäta - när jag är uttråkad och när jag vill belöna mig själv. När jag var ledig för någon dag sedan och hade några timmar över höll jag till exempel på att klättra på väggarna för att jag fick ett sådant sockersug. 
 
 
Det här kan inte vara hälsosamt någonstans men jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Stressar jag mindre kommer jag förmodligen spärras in på psykhem inom kort med tanke på mina galna apstinensanfall, men håller jag på såhär mycket längre kommer jag förmodligen rusa rakt in i väggen med huvudet före. Vilket jäkla dilemma.
 
Nä, imorgon ska jag banne mig sova halva dagen. Eller till tio i alla fall.
 
/Rebecca

Söndagsmys

Morgonpasset på jobbet, pw i regnet, plugg och fullkornsscones . Där har ni min söndag. Jag är tröttare än tröttast, men rent snuskigt nöjd med sconsen (säger man så?). Lätt som en plätt var det och dinkelmjöl ska visst både vara rikt på protiner och vitamin B samt vara extra mättande.
 

Fullkornsscones

8 dl (ca 450 g) dinkelmjöl fullkorn                          
½ tsk salt
3 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
4 dl mjölk eller filmjölk

Gör såhär:
Sätt ugnen på 250°C. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en degskål.Finfördela matfettet i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt mjölk eller filmjölk och rör snabbt ihop till en lös deg. Låt degen vila tills ugnen blivit varm.Klicka upp degen i 4 delar på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka, ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar med en mjölad kniv. Grädda mitt i ugnen, 12–14 minuter. Bryt isär kakorna. 

/Rebecca

 


Det där med att vara naken, ni vet


Fan för sockersug

Idag är ingen bra dag alls. Jag är så förbannat sötsugen att jag ärligt talat inte vet vad jag ska ta vägen. Som grädde på moset är vi mitt inne i en period av kakförsäljning för att samla pengar till vår klassresa, vilket innebär att det står kakburkar överallt. JAG ÄLSKAR KAKOR. Gick ner och öppnade de burkar vi har köpt bara för att få lukta innan - hur sjukt är inte det?
 
Har spenderat en stund på att googla efter okej saker att unna sig, men det gör mig bara än mer deprimerad. Jag såg att någon hade tipsat om jordnötssmör och hann bli överlycklig innan jag googlade och fann att alla de "vanliga" sorterna är sjukt onyttiga. 
 
Fick fram en lista på snacks under hundra kalorier och lite popcorn är tydligen okej. Men vad fasen, vadå "några nävar"? JAG VILL HETSÄTA.
 
Snacks under hundra kalorier

  Smoothie med blåbär = 90 kcal

Blanda 150 ml skummjölk med en matsked grekisk yoghurt och 50 gram blåbär. Har du inte grekisk yoghurt, sila naturell yoghurt i ett kaffefilter. Antioxidanterna i bären blandas med nyttigt kalcium i yoghurten.

  Banan-pinne = 95 kcal

Lägg en liten banan inslagen i plastfilm i frysen. Ät som en glasspinne och bli på gott humör på kuppen. Vitaminerna i bananen hjälper kroppen att producera

må-bra-hormonet serotonin.

  Tre plommon i parma = 70 kcal

Slå in plommonen i några bitar parmaskinka. Skinkan innehåller mycket protein och i plommonen finns gott om fibrer.

  Fyra bitar choklad = 98 kcal

Välj en choklad med hög halt av ren choklad. Du får antioxidanter och järn på köpet.

  Söta gubbar = 82 kcal

Välj en choklad med hög halt av ren choklad. Du får antioxidanter och järn på köpet.

  Yogurtglass = 100 kcal

Kör 1,5 deciliter kesella, 75 gram frysta hallon och lite florsocker i matberedaren. Häll smeten i en skål och frys. Ta ut den 30 minuter före servering – njut.

  En skopa fruktsorbet = 80 kcal

Sorbet innehåller visserligen mycket socker men har färre kalorier än glass. Frukten ger ett bra vitamintillskott.

  Några näva popcorn = 90 kcal

Popcorn, utan fett, gör gott för matsmältningen. Häll en halv deciliter popcorn i en panna som de inte kan bränna fast i, slå på spisen på medelvärme och lägg på ett lock. Smör eller olja behövs inte.

  Grissini med färskost = 95 kcal

Klicka en dessertsked med mager färskost på tre grissini och du har ett smaskigt mellanmål med massor av kalcium som är bra mot benskörhet.

  Goda sesambullar = 96 kcal

Sugen på fyra söta bollar? Blanda en matsked sesamfrön med en matsked honung och rulla till bollar. Kyl och njut. Sesamfröna innehåller hälsosamt kalcium och nyttiga fettsyror.

 

Källa: Zest och smalt och gott med Viktväktarna.

 

Suck, får väl ta Hannas råd på allvar och sova en stund. Lär drömma om chokladbollar...

/Rebecca

 


Dagens motivationsbild...

En trött torsdagskväll som denna tycker jag att det är ganska kul att Hanna har haft sin privata blogg så pass länge att det finns massa gamla godingar man kan mixtra med... söt va? 
 
/Rebecca

Skogens guld

Något som ni säkert förstått har blivit rätt tufft är det där med mellanmål. Om man är van att äta choklad och kakor vid varje ledigt tillfälle i skolan så är det inte särskilt lätt att byta ut det mot något som mättar suget, är nyttigt och gott på en och samma gång. Igår strosade vi dock omkring på fruktavdelningen och kom på att det faktiskt gick att köpa bär!
 
 
Hallon, jordgubbar och blåbär säljs färska i många butiker och de smakar ofta väldigt fräscht! Det är ju inte riktigt samma sak som frukt, men det är precis lika gott (om inte godare). Jag är helt otroligt tacksam över att vi har flera påsar blåbär i frysen. De är ju helt klart världsbäst på morgongröten. 
 
/Hanna

I just wanna make you sweat

 
Nej okej, det här med att jag är som sexigast när jag svettas kanske inte riktigt är hela sanningen, men det känns i alla fall bra efteråt! Är jag inte svettig som en gris när jag tränat klart så känner jag mig inte riktigt färdig. Självklart beror ju själva svettproduktionen lite på hur och vad man tränar, men jag förstår mig inte på de som går till gymmet utan att ta i på riktigt. Nu säger jag inte att alla svettas floder när de tränar, men att gå dit utan att ta i för kund och fosterland är ju lite som att laga mat och inte äta den... (TY DET KÄNNS INTE RÄTT!)
 
/Hanna

En klen onsdag

Ont i halsen, tunga ben, ryggvärk... Ibland tycker jag det är svårt att avgöra om kroppen faktiskt säger ifrån eller om det är latheten inombords som talar. Bestämde mig dock för att låta min hals vila idag, då jag ändå har fem träningspass inplanerade under veckan och spenderade i stället lite kvalitétstid med min kära far. Eftersom han hade två biobiljetter till hands blev det nya Bondfilmen och lite mat på stan och jag frågade mig som vanligt varför man inte gör sådant oftare. 
 
Två gamla semesterbilder på min löparkompis pappa och jag. Envisare får man leta efter och dessutom är han klart snabbare än mig trots att han nästan aldrig konditionstränar. Irriterande....
 
Imorgon ska halsen få ännu en dags vila och därefter blir det fotboll på fredag och gym på lördag. No pain, no gain!
 

/Rebecca

Vilken typ är du?


Nytt pass!

Eftersom vi har ändrat om lite i vårt träningsprogram nu när mina fotbollsträningar har startat på nytt (ännu är den nya planeringen något oklar, men vi lägger upp den så fort vi är nöjda), så testade vi idag på ett nytt pass. Eller nytt och nytt, Jympa-medel är väl en klassiker när det kommer till gruppträning men då ingen av oss har testat det mer än ett par gånger och det var minst ett år sedan sist var det nytt för oss.
 
Vad får det för betyg då? Jo, det var tyngre och med konditionskrävande än väntat, något vi väl måste klassa som positivt. Men eftersom både jag och Hanna saknar sinne för koordination och taktkänsla var det svårt att hänga med i alla byten och svängar, vilket gjorde att vi stundtals utbytte hjälplösa istället för att studsa runt med resten.
 
Trots allt skulle jag ändå vilja ge passet 3/5. Vi kommer definitivt att testa igen och hoppas på att övning ger färdighet!
 
/Rebecca
 

Innan du vet vad du håller på med


Fotboll är livet

Idag drar fotbollssäsongen igång på nytt, efter en hel månads uppehåll (obs: spår av sarkasm). Men trots att det knappt hinner bli uppehåll innan träningarna drar igång på nytt ska det blir kul, i år har vi till och med en konstgräsplan att träna på till skillnad från tidigare år då vi har halkat runt på en såphal grusplan. 
 
Fotbollen påverkar vårt projektarbete ganska rejält eftersom träningsprogrammet måste anpassas och Hanna tvingas träna på egen hand de tre gånger i veckan jag har mina fotbollsträningar. Fördelen är att vi förmodligen kommer köra en del fys under träningarna som jag kan ta med mig till Hanna för att skapa lite variation i våra gemensamma träningspass.
 
 
Hur som helst så är det värt lite extra krångel, för som en vis man en gång sa: "Av alla oviktiga ting i världen är fotboll det viktigaste".
 
/Rebecca

Tomten jag vill ha en riktig jul

Jag älskar julen. Jag älskar stämningen, dofterna, presenterna och framför allt det ätbara. Pepparkakor med mjök, glögg, lussebullar. skumtomtar och julmust är bland det bästa jag vet och att dessa nu tar allt större plats i matbutikerna utan att jag får smaka, är snudd på tortyr. 
 
 
Låt veckorna fram till julafton flyga förbi som ett x3000 en sommardag - för om jag inte får värma mig med glögg om söndagarna eller proppa i mig skumtomtar framför julfilmer snart tror jag att jag blir galen. 
 
Fast snön, den får gärna vänta ett tag till.
 


Even if you suck at it

Om ni bara visste hur dum jag känner mig ibland. Jag har ju aldrig kunnat någonting om träning, och att bara få konstruktiv kritik kan ibland kännas som att få en smäll i ansiktet (även om det inte är meningen att vara så). Det händer ofta att jag inte vet ifall jag gör rätt när det kommer till vissa övningar och det är sällan som jag är säker på min sak.
 
Men vet ni vad? Det spelar ingen roll. Det viktigaste är att verkligen lägga energi på att göra något istället för att ge upp för att man inte tror sig ha kunskapen. Bilden nedan säger så mycket om så lite, men det är otroligt bra inspiration om ni som jag känner er i underläge när ni tränar eller äter nyttigt. Ni är så långt ifrån ensamma, ska ni veta.
 
 
/Hanna

Honey, I'm home!

Hej och FÖRLÅT allihop! Eftersom jag varit i Linköping och tagit igen mig har jag inte riktigt haft varken tid eller lust att uppdatera. Som tur är har jag min klippa Beccis som ser till att det alltid finns något här för er! Vem fan vore jag utan henne egentligen? Hon är världens bästa motivation och en riktigt fin vän i alla väder.
 
Imorgon är det dags att återgå till rutinerna. Då jag varit förkyld har det inte blivit så mycket träning förutom powerwalks och övningar, men imorgon hade jag väl tänkt att köra igång på riktigt igen! Först ut för nästa vecka blir den traditionella cirkelfysen som inträffat näst intill varje måndag sedan vi började. Förra veckan bytte vi dock ut det passet mot träning på hemmaplan och det var verkligen STOR skillnad. Jag kände mig inte alls lika duktig så det är nästan så att jag längtar tills imorgon! SVETTEN SKA RINNA.
 
 
Jag ville mest bara berätta att jag nu är tillbaka för att stanna.
Hoppas att ni haft en riktigt fin helg!
 
/Hanna

Naked juice bar

Bloggen är inte till för att göra smygreklam, men eftersom det är så svårt att hitta nyttiga mellanmål när man är på språng måste jag rekomendera Naked Juice Bar till er som ännu inte har testat. Deras smoothies är ofantligt goda och jag har sett att de dessutom har alltifrån wraps och sockerfria "chokladbollar" till bars och soppor. 
 
Nackdelen är att det, precis som allt annat nyttigt, är dyrt men när tiden inte riktigt räcker till är det perfekt.
 
/Rebecca.
 
 

Hög på endorfiner

Idag har jag 0,00 bloggmotivation, så ni får ursäkta avsaknaden av inspiration.
 
Idag ville jag verkligen inte springa när jag vaknade, jag var trött och ett irriterande duggregn smattrade mot rutan. Men när jag väl tillät mig att hoppa morgonens löprunda, blev jag så sur på mig själv att jag drog på mig kläderna och sprang ändå. Väl hemma kände jag den där kicken som uppkommer efter ett bra träningspass. Därför passade jag på att fixa brakfrukost, baka kladdkaka och städa hela huset. Sådär bara. Jag älskar endorfiner.
 
 
Nu ska jag frossa i kladdkaka, råkade visst ta ut min onyttiga dag idag...
 
Kram på er!
/Rebecca

Have fun


Ingen tid? Gå upp tidigare!

Hej på er!
Idag gick jag upp 07.30 för att hinna med en lörpunda innan jobbet. Vad är oddsen på att det hade hänt för ett halvår sedan? I alla fall så har jag jobbat hela dagen och Hanna har åkt till Linköping - därav den dåliga uppdateringen.
 
Imorgon ska det förhoppningsvis dyka upp lite fler inlägg, men nu måste jag sova om jag ska orka med en löprunda imorgonbitti också.
 
Trevlig helg hörni!
 
/Rebecca

Ingen tid? Gå upp tidigare!

Hej på er!
Idag gick jag upp 07.30 för att hinna med en lörpunda innan jobbet. Vad är oddsen på att det hade hänt för ett halvår sedan? I alla fall så har jag jobbat hela dagen och Hanna har åkt till Linköping - därav den dåliga uppdateringen.
 
Imorgon ska det förhoppningsvis dyka upp lite fler inlägg, men nu måste jag sova om jag ska orka med en löprunda imorgonbitti också.
 
Trevlig helg hörni!
 
/Rebecca

RSS 2.0