Jag ska ha tvättbräda till sommaren!

 
"Sätt ett mål och ropa sen - jag ska ha tvättbräda till sommaren!", som min kära Magnus Uggla så fint uttrycker det. 

Och det mina vänner, är precis vad jag gör nu. Jag har aldrig tidigare strävat efter ett sexpack någon annanstans än i kylen och har väl kanske tyckt att synliga magmuskler är mer en killgrej, men nu ska här kämpas. Tror att jag behöver ha ett ytligt mål så här de sista månaderna och eftersom magen är den kroppsdel som är roligast att träna enligt min åsik, så kände jag bara, varför inte?
 
Så här ser dagsformen ut i magväg:
 
 
Nu kör vi!
/Rebecca

Lyxfrukost deluxe

Natten till i fredags så sov jag på hotell. Förutom sköna sängar och möjlighet att bara få komma bort ett tag så finns det ju en av de bättre sakerna med hela grejen. Jag tror att ni förstått att jag pratar om den klassiska (men ack så underskattade) H-O-T-E-L-L-F-R-U-K-O-S-T-E-N.
 
Det är inte bara det att allt är så otroligt gott; man slipper ju dessutom ställa fram och diska. Jag satsade stort och plockade åt mig hur mycket som helst! Jag toppade yoghurten med en massa olika frön, nötter och torkad frukt och investerade i flera omgångar kaffe. 
 
Min poäng med hela inlägget är den att det inte är så svårt att vara nyttig om man bara har rätt förutsättningar. Finns det som du tycker om relativt tillgängligt så kommer det inte att vara lika besvärligt! Hur som helst... Bara se och njut:
 
 
Kanske är det snart dags för en ny hotellvistelse?!
/Hanna

Tajt!

Nu så här i början på året är det många som försöker skärpa till sig när det gäller kost och träning, ofta för att droppa ett par kilon eller helt enkelt bara "tajta till sig" lite. Googlade runt lite och hittade SATS hemsida, där en nutritionist hade gett svar på hur man bäst lyckas med just detta. 
 
 

"När det kommer till din träning så tycker jag att det är bra att du blandar kondition och styrketräning men se till att träningen inte blir ”bekväm”. Byt ut ett joggingpass mot ett svettigt cykelpass och ändra på övningarna i gymmet ibland eller ta hjälp av en PT vid något tillfälle. Du har mycket att vinna om du våga byta träningsform med jämna mellanrum.

 

När det gäller kosten är det viktigt att du äter regelbundet under hela dagen. Tre huvudmål plus två-tre mellanmål behövs under en dag för att hålla blodsockret i balans och för att ämnesomsättningen ska fungera optimalt.

 

När du äter i samband med träningen är också viktigt för att se resultat. Vid styrketräning bör du äta ungefär en timme före ditt pass. Men vid konditionsträning är det bra att vänta 1,5-2 timmar innan man startar sin träning. Om du konditionstränar direkt efter du har ätit finns risken att det du just ätit används som bränsle istället för kroppsfettet. Vad du även måste tänka på är att måltiden innan träningen inte ska består av snabba kolhydrater. De snabba kolhydraterna minskar nämligen både din fettförbränning och uthållighet. Ett bra mellanmål innan träningen kan vara en grov smörgås med keso, skinka och groddar.

 

Inom 30 min efter avslutat pass, oavsett vilken träningsform du har ägnat dig åt eller vad klockan är måste du fylla på reserverna. När du tränar och direkt efter passet är kroppen inställd på nedbrytning. För att stoppa nedbrytningen krävs ett mellanmål innehållandes kolhydrater, fett och protein. Bra mellanmål efter träning är en proteinshake eller en drickyoghurt och en banan.

 

Även andra livsstilsfaktorer spelar roll när man vill gå ner i vikt eller forma kroppen. Stress, alkohol och för lite sömn är några av dessa som påverkar vår kropp negativt. Känner du att du behöver mer hjälp tycker jag att du ska kontakta en nutritionist eller en dietist."

 

Malin Forslund, Nutritionist.
 
Vad tycker ni? Har hon rätt i det hon säger?
/Rebecca

Veckans träning - Hanna


MÅNDAG: Konditionstest
TISDAG: Gym (ännu oklart vad vi ska träna)
ONSDAG: Kvällspass - Box (nykomling)
TORSDAG: Vila - Alternativt föreläsning med tema "hälsa"
FREDAG: Cirkelfys
LÖRDAG: Ännu oklart
SÖNDAG: Vila
 
Såhär ser veckans träningsschema ut för min del! Jag tycker att det är så svårt att strukturera upp det redan innan man vet hur allting blir, men det här är den preliminära versionen. Det är numera också tänkt som så att vi ska köra en utvärdering i slutet av veckorna. Var det ett bra pass? Blev allt som vi hade planerat? Kanske känns det kul för både oss själva och er att få veta lite mer.
 
/Hanna

No pain; no gain


Saludable på Bloglovin'

Ni vet väl om att ni kan följa oss på bloglovin'? 
Klicka på bilden och sedan "följ bloggen" för att inte glömma bort oss eller vår uppdatering!
 

Att göra ett val

Ni som har följt vår blogg sen starten i höstas vet att vi försöker äta nyttigt alla dagar utom en varje månad, då vi unnar oss det vi känner för. Eftersom det är extremt svårt att hålla detta, diskuterade vi om vi skulle ha en dag i veckan under projektet andra halva, men vi bestämde oss i slutändan för att hålla fast vid den urspungliga planen.
 
Istället väljer vi att vara lite snällare mot oss själva överlag och har börjat att göra val. Vi har ingen extra fikadag i veckan, men vi unnar oss den där bullen eller chokladbiten när vi verkligen till hundra procent vill ha den. Därför valde vi att igår, att helt utan anledning köpa en bulle till kaffet, trots att det egentligen är "emot reglerna". Och gud vad gott det var.
 
 
Det är givetvis inte meningen att vi ska göra "fusk" till en vana, utan att vi ska börja ställa oss frågor när det där markanta suget slår till. Vill jag verkligen ha den här kakan? Kommer jag att ha dåligt samvete efteråt? Vill jag bara ha den för att jag inte får? Om nu svaret är att jag så förbannat gärna vill ha en kanelbulle, tillåter jag mig själv att äta en, utan att känna skuld efteråt. Men om jag kommer fram till att jag bara vill ha bullen för att jag egentligen inte får, låter jag bli.
 
Man ska inte äta bara för att äta, men man måste också unna själen något ibland.
/Rebecca
 

Kesoplättar - enkel variant!

 

Ingredienser (ca 14 st)


2 ägg
1 liten burk keso (250 g)
3 msk mjöl
1 krm salt
2 msk smör

Så här gör du:
Blanda alla ingredienser förutom smör i en bunke.
Stek i smör i en plättlagg eller forma egna plättar i en
vanlig stekpanna.

 

Servera plättarna ljumna med färsk frukt och en klick
yoghurt.

 

Tror jag precis dog matdöden, sjuhelsike vad gott!

Lite kniviga att steka då det gäller att vänta tillräckligt länge innan man vänder dem, men i övrigt är det lätt som en plätt (haha).

 

Testa, ni kommer inte ångra er.
/Rebecca

 


Ny favoritapp!

Tänkte inleda dagens inlägg med att förtydliga att bilden till inlägget om ShapeUp, är tagen från google och representerar alltså INTE det kaloriintag som rekommenderades för oss. Eftersom vi bara vill behålla vår vikt förväntas vi äta betydligt mer än så! :)
 
Sedan tänkte jag passa på att tipsa om en annan app som jag hittade förra veckan. Den heter "Ica Handla" och innehåller massor utav recept. Alla är inte nyttiga, men det går att söka efter nästan vad som helst och det finns en hel flik bara för smoothies. Har du helt slut på inspiration går det dessutom bra att bara skaka på mobilen för att få fram ett slumpat alternativ. 
 
 
Testa, den är gratis!
/Rebecca

Good health - AMEN


[Det kommer funka, måste funka]

Jag vet inte om ni har märkt det, men jag har varit lite nere ett tag. Jag har försökt att få det att verka som motsatsen, men det är inte särskilt lätt att vara hurtig rent utåt sett om man inte mår lika bra inombords.
 
Jag vet egentligen inte varför det blivit såhär. Det känns som att jag inte presterat på topp varken med träningen, i skolan, hemma eller egentligen någonstans. Förmodligen är det väl för att kraven på mig själv ökat. Det är ett nytt år och så fort minsta lilla gått fel såhär långt så oroar man sig för att resten av året ska fortsätta i samma spår.
 
 
Vad jag vill säga med det här är att det är okej. Det är inte alltid lätt att planera livet in i minsta detalj och det är svårt att orka både psykiskt och fysiskt. Det ÄR inte lätt att äta nyttigt om man gav sig själv en välförtjänt paus under julen och det är faktiskt ännu svårare när alla andra inte delar ditt nyårslöfte.
 
Men jag tränar fortfarande. Jag äter nyttigt och jag försöker att lägga upp mitt liv som jag vill ha det. Ingen sa att det skulle bli enkelt att följa de riktlinjer som man utlovat sig själv och andra att klara av, men å andra sidan så ska man inte heller ge upp bara för att lite motgångar präglar en. Kanske bör jag varva ned och lyssna på min kropp stundtals, men jag har också lärt mig att en chokladkaka och tårar faktiskt inte kommer att hjälpa mig heller.
 
Gör dig av med din energi på ett bättre sätt än att tröstäta, låsa in dig eller vägra vara den du velat bli så länge. Det är okej att vara ledsen, men gör det då rätt. Ingenting blir bättre av att du går tillbaka till vanor du inte längre kan stå för. Ta hand om er! Det är alltid viktigast. ♥ ♥ 

/Hanna

Nytt pass - yoga!

Igår testade jag och mamma på yoga, vilket väl är mer mental än fysisk träning, men jag tycker ändå att det är värt att nämna här för er som är intresserade.
 
 
Kortfattat kan man väl säga att uttrycket "övning ger färdighet" nog inte passar bättre in på något annat. För en nybörjare som mig var det otroligt svårt att slappna av samtidigt som man skulle tänka på andningen, de olika positionerna och att använda rätt muskler. Att både andas in och ut genom näsan var också ganska obehagligt en längre stund, men det vänjer man sig tydligen också vid. 
 
Jag vet inte än om jag tänker fortsätta, men jag tycker absolut att ni ska testa. Speciellt om ni som jag ofta är stressade och sällan hittar tid till avslappning i en kaosartad vardag. Kanske är det perfekt för just dig?
/Rebecca

När vi ändå är inne på keso...

Ingridienser:
  • 4 morötter
  • 500 g keso
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 1/2 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk balsamvinäger
Så här gör du:
  1. Skala och riv morötterna. Blanda morötterna med keso, ägg, vetemjöl, salt och mald vitpeppar.
  2. Stek klickar av smeten i olja ca 3 min per sida.
  3. Skölj och tärna tomaterna. Skala och finhacka löken. Blanda tomater och lök med salt, grovmald svartpeppar och gärna balsamvinäger.
  4. Servera plättarna med tomatsalladen och bröd. 
Vi testade ett nytt recept hemma igår som faktiskt inte var så dumt. Lite kniviga att steka sa pappa som fick stå för matlagningen, men gott blev det och precis lagom att äta efter träningen.
/Rebecca

Samtidigt i kylen hos familjen Andersson...

Tror kanske att jag får ta på mig skulden för det här. Men hur gott är det inte med keso?!
/Rebecca

[Spinning och andra förklaringar]

 
Det känns som att jag aldrig skriver om min träning numera, men det har säkert sina förklaringar! Hur som helst ska jag idag köra mitt andra spinning-pass den här veckan (och därmed #2 i hela mitt liv). Idag är det tio minuter längre än det tidigare och om jag ska vara ärlig så känner jag mig inte riktigt hundra, men jag hoppas att det ska gå vägen ändå! 

Senare framöver tror jag att vi kommer att utvärdera step-passet vi var på i tisdags, försöka att få mer tid att blogga och lägga in våra egna bilder, springa ett nytt konditionstest (hoppas på förbättring) och så hade jag även tänkt presentera min nya träningskompis! Spännande va? :)
 
Hur går det för er? Har ni kommit igång med träningen?
/Hanna

Tema 3 - Hur tränar man bäst inför ett långdistanslopp?

Inför vårt tredje tema valde vi att intervjua en vän till oss som har erfarenhet när det gäller långdistanslopp, och hur man bäst förbereder sig inför ett sådant. Han anser sig själv inte vara någon expert inom området, men såhär säger han:

 

”Innan man springer ett långdistanslopp bör man tänka på att det gör mer skada än nytta att springa långt. Sedan finns det egentligen bara två regler:

 

REGEL 1. Löp distansen innan loppet så att du vet vad du ska genomföra.

REGEL 2. Det är bara psykologiskt. Två mil känns enormt långt, men är man inne i ett bra flow så är det lätt. Skit i tiden, distansen är det viktiga. Klarar man springa en mil klarar man två, inbillar jag mig i alla fall. Föreställ dig att du ska springa två mil, då känns en mil helt plötsligt enkelt. Jag slår ofta personligt rekord på milen när jag springer två. 

 

”Man tar ett springtag och slutar inte förrän efter 2 mil”

FÖRBEREDELSE:
Ska man dra det långt tillbaka i tiden så bör man variera löpningen i tre olika pass i veckan i alla fall 10 veckor innan. Vad jag har förstått så ska man utgå ifrån att utföra dessa pass i ordning: Intensiv, halvintensiv men längre, och avsluta veckan med ett längre, lugnare pass.

Början på veckan: intervaller. Värm upp 2km, Spring 1km på 4 min. Vila i någon minut. Upprepa. Det kan man dra åt båda hållen, så du kan springa 100m på 15 sekunder också, maxpuls är vad som gäller. Men repetitioner. Avsluta med 2km lätt jogg.

Mitten på veckan: värm upp med 1-2km lätt jogg (ja man ska värma upp innan man springer på riktigt, stor skillnad på jogga och löpa), spring valfritt "längre" pass, 6-10km i högre tempo än "bekvämtempot". Springer man vanligtvis 6min/km, satsa på 5.30-5.40.

Slutet på veckan: öka distansen, ta omvägar så du inte kan fuska. Det gör inget om det tar lång tid, distansen är viktigare än tiden. Man bör dock inte springa två mil i sträck mer än två gånger i månaden p.g.a. slitaget på kroppen. Veckan innan loppet innebär vila. Är loppet på lördagen så kör jag promenader fram till onsdagen, sedan är det vila som gäller. Klart man KAN ta en lätt joggingtur men jag väljer att inte göra det.

KOST:
Kolhydrater är A och O under löpning. Från onsdagen ökar jag kolhydratintaget genom att äta mer och mer pasta, godis (lagom mängd), havregryn och bröd, samtidigt som jag äter "glukostillskott" som man kan köpa i vilken affär som helst som säljer träningstillskott. Middagen kvällen innan äter jag vanlig pasta blandat med fullkornspasta, stuvat (för det är godast) med falukorv.

Jag äter mer än jag brukar, då man ska vara snuskigt MÄTT och man ska ladda med vatten. Jag tar även en Powerade (blå är godast), men jag vet inte om det är mest psykologiskt eller om det faktiskt hjälper. Springer man ett riktigt lopp så har de oftast någon slags sportdryck, drick den ett par dagar innan loppet så att man vet att magen inte tar stryk, den blir väldigt känslig på långdistans.

Jag mår som bäst när jag har ätit upp 3,5h innan loppets start. Havrefras, 3-4 mackor med ost och skinka, kaffe, vatten, glukos, Powerade. Sedan en banan 1-1.5h innan loppet. "Glukosgel" KAN man äta precis innan/under loppet, men det är inget jag brukar göra.

FÖRSTA GÅNGEN MAN KLARAR AV att springa två mil eller en halvmara är en härlig känsla eftersom man åstadkommer något som väldigt få klarar av. Att knappt kunna gå efter ett löppass är fruktansvärt skönt!"

 


Shape Up

Som vi har nämnt flera gånger tidigare är både jag och Hanna emot att räkna kalorier dagligen, eller överhuvudtaget egentligen. Men nästa vecka tänkte vi faktiskt göra det under två dagar nästa vecka för att testa två saker. Dels är vi nyfikna på hur mycket kalorier man får i sig och och gör av med på en dag, och dels hur mycket detta skiljer sig mellan en dag då vi är lediga och kan bestämma helt själva och en dag då vi är fast i skolans fasta rutiner. 
 
 
Till vår hjälp har vi appen "ShapeUp" som faktiskt är sjukt smidig, då man kan koppla den till runkeepern, skanna streckkoder och dela in dagens matintag efter måltider. Innan man kan använda appen får man knappa in längd, vikt och viktmål och jag föreslår till er som, precis som vi, vill bevara sin nuvarande vikt knappar in just denna som mål för att få fram ett lagom kaloriintag.
 
Ska bli kul att se vad resultatet blir. Äter vi för mycket? För lite? Vilken av dagarna äter vi mest?
/Rebecca

Never ever ever ever quit


Dagens pass

Ännu ett nytt pass på ingång. Vid 12.00 kör vi step!
 

You must keep going


Ny träingsform - Kickboxning

I lördags tränade jag och resten av brudarna i mitt fotbollslag kickboxning för första gången, och det är tveksamt om jag någonsin har blivit så utpumpad förr.Det ironiska är att vi inte ens hann röra varken mitsar eller säckar - vi körde enbart deras uppvärmning/fysträning som mestadels bestod av stationer som prövade kondition, smidighet, spänst och uthållighet. Det här är något vi ska fortsätta med varje lördag och jag tror att det kommer bi grymt bra.
 
Trots att vi inte hann börja slåss vill jag ändå rekomendera kickboxning som träningsform till er som vill ha en extra utmaning. För träningen bakom sporten är så pass tuff, kan vi bara tänka oss hur jobbigt det måste vara att gå upp i ringen. Eller hur? Plus att det är riktigt förbannat kul!
 
 
/Rebecca

Recept - kesolasagne!

Ingridienser
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 600 g fryst, tinad bladspenat
  • 1 msk chilipulver
  • 500 g keso
  • 12 lasagneplattor (gärna fullkorn, spenat eller fiber)
  • 2 dl riven ost (frivilligt)
Så här gör du:
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och hacka lök och vitlöksklyftor. Fräs i olja i en stor kastrull tills löken blivit mjuk. Häll i krossade tomater och låt koka 4-5 minuter. Blanda i bladspenat och koka ytterligare 2-3 minuter. Krydda med salt, svartpeppar och chilipulver.
  3. Ta från värmen och rör ner keso. Varva tomatröran med lasagneplattor i en smord ugnssäker form (ca 25 x 30 cm för 4 portioner), börja och avsluta med ett tunt lager röra. Toppa med riven ost. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter. Servera gärna med en grönsallad.
Här hemma brukar vi ibland blanda i lite sambal oelek eller extra chilipulver för att ge lasagnen lite extra sting.
 
Smaklig måltid!
/Rebecca

Låt killarna sköta motivationen

 
Hahahaha, så himla klockrent! Jag älskar att träna när snygga killar finns i närheten. Istället för att sitta där och försöka vara så snygg och fräsch som möjligt brukar jag alltid ta i lite extra när en riktig goding uppenbarar sig! Jag menar... Tror ni verkligen att de bryr sig om en perfekt frisyr när de kan få se en svettig, vältränad brud istället? ;)
 
/Hanna

Ett extremt sätt att bojkotta snabbmat på

Idag i skolan bevittnade vi en riktigt bra men hemsk film om USA:s köttproduktion. Större delen av den gick ut på att gå till botten med hur det ligger till då vi vet så lite om hur det egentligen ser ut bakom kulisserna. Det pratades mycket om snabbmatskedjor och vilka extrema förutsättningar de utsätter oss konsumenter för. Att allt numera handlar om pengar snarare än vår säkerhet.
 
 
Stundtals blev man både arg, ledsen och rentav förbannad över vilka prioriteringar det finns i vårt samhälle. Jag blev otroligt chockad över flera saker som togs upp, men det känns inte rätt att berätta allt utan att ge er en chans att själva titta. Även om den var vidrig så fick man ut så mycket av den. Jag är inte alls sugen på att stötta McDonald's längre och som minst sugen på chicken nuggets.
 
Hur som helst hette den Food Inc och kanske kan det här tipset också dra sitt lilla stå till stacken för ett sundare leverne. Snabbmatskedjor är egentligen skit rakt igenom och jag mår så dåligt över att veta hur det egentligen ligger till. Jag har varnat er som är känsliga, men jag tycker ändå att alla ska se den för att faktiskt få insikt över hur det hela fungerar!
 
Det var dagens lilla tips!
/Hanna

Utvärdering - CORE

Igår testade jag och Hanna på ett nytt pass; Core. Det skulle vara ett instruktivt pass med fokus på mage och rygg och vi förväntade oss att bli riktigt mörbultade - så var dock inte riktigt fallet. Hela passet kändes mest som en enda lång uppvärmning, och övningarna han aldrig bli riktigt jobbiga innan det var dags att byta. Dessutom hade de slängt in lite benövningar och halvhjärtad konditionsträning, vilket gjorde att det mest kändes lamt och förvirrat.
 
Vi tyckte att det skulle varit betydligt mer givande att verkligen hålla fokus på mag- och ryggmuskelaturen genom hela passet, gärna i lite högre tempo och med mer peppande musik. Därefter kunde man avslutat med ett par konditionslåtar för att få upp flåset och svettproduktionen innan det var dags att duscha.
 
Det positiva med passet var dock att vi i ren besvikelse efteråt gick raka vägen in i gymmet och avverkade en kvart på löpbandet i snabbt tempo. Sedan var vi svettiga - och betydligt mer nöjda!
 
/Rebecca

Nej tack till trötta sallader

Vi, liksom många andra som försöker skaffa sig sundare kostvanor, tycker ibland att det är komplicerat med variation i matlagningen. Hälsodjungeln är svår att orientera sig i och för enkelhetens skull slutar man ofta med en bit kyckling och salladsklassikern med isbergssallad, gurka och tomat. Denna sallad är varken intressant eller överdrivet nyttig då dessa ingridienser inte gör några underverk i sin ensamhet. 
 
Men, ta det lugnt gott folk. Det finns alternativ! Under de månader som vi har arbetat med projektet har jag upptäckt allt fler frukter och grönsaker man kan använda för att göra salladen lite roligare. 
 
 
Några ingridienser jag gillar att använda mig av är: strimlade morötter, färsk rödlök, paprika, granatäppelkärnor och melon. Toppa gärna salladen med lite nötter eller tranbär. Tänk på att du äter lika mycket med ögat. Färg är svaret!
 
Framöver tänkte jag publicera några av mina favoritrecept när det kommer till nyttig matlagning. Än så länge har jag hemgjorda knäckebröd, kesolasagne och en sallad gjord på färsk rödkål i tankarna, men vi får se vad som mer kan tänkas dyka upp.
 
Vad brukar ni blanda i salladen?
/Rebecca

Från hamster till kindben

Eftersom att vi passat på att publicera våra halvtidsbilder har detta lett till vidare funderingar om vårt utseende. Både jag och Becca har pratat om vilken otrolig skillnad det har blivit i våra ansikten och vad vore väl förändring om inte ni fick ta del av den?! Det man kanske annars inte noterat har verkligen gjort sina förvandlingar. Kolla bara här:
 
 
Bilden ovan är tagen när vi besökte Magaluf i somras. Jag minns att jag då tyckte att den var ganska fin trots allt! Den semestern kände jag mig verkligen riktigt stor, och det var väl där någonstans som Becca kläckte idén vad beträffar vårt projektarbete. Tittar man istället på bilden nedan ser man vilken förändring det är i våra ansikten:

Det här är ett litet kollage som jag satte ihop av två av våra senaste profilbilder. Är det inte helt sjukt?!
 
/Hanna

Utvärdering - Jympa puls

Som Becca redan berättat har vi två helt nya pass för veckan. Idag har vi testat på Jympa - puls som jag antar att vi båda hade ganska höga förväntningar på. Efter att ha gått på Jympa - medel så trodde vi att det här både skulle bli jobbigare och lite roligare, men tyvärr var det väl inte riktigt så vi kände när vi lämnade salen.
 
 
Det är alltid svårt att hänga med när man provar ett nytt pass, men flexibilitet och variation vad beträffar övningarna borde ändå kunna doseras med måtta. Diverse samba-rörelser kombinerat med en dubstep-variant av Gagnam Style kanske inte är det bästa i samband med en halvtaskig instruktör... Det är ändå tråkigt att vi känner så, men med lite tur, övning och ansträngning extra så borde det bli ett helt okej pass ändå. Med fyra timmars håltimmar mitt på dagen så finns det en hel del annat att prova på framöver! I helhet får väl just det här passet inte något högt betyg dock...
 
Hur som haver ska vi imorgon prova på nummer två i ordningen! Då blir det Core med fokus på mage/rygg... Känns inte det lite mer som vår stil? :) Jag tror nog det; vi får hoppas på det bästa!
 
/Hanna

En riktig mjukis

En av de bästa sakerna med att vara träningsjunkie är att behovet av att fixa sig blir minimalt. Ett träningspass på morgonen rättfärdigar inte bara ett osminkat ansikte som vi har nämnt tidigare, utan också användandet av mjukiskläder. 
 
Idag vill jag prisa, hylla, lovorda, ja kalla det vad ni vill. Jag vill i alla fall lyfta fram mitt absoluta favoritplagg, Adidasbyxan. Förutom sitt hutlösa pris (runt 500-600 spänn), finns det bara fördelar med den. Jag har tre par av dessa som jag i princip bor i; innan träning, på träning, efter träning, hemma i soffan etc... 
 
Nu får ni inte tro att det här är något fjäskigt reklaminlägg, jag vill bara tipsa om ett par förbannat bra mjukisbyxor!
 
/Rebecca

Beccas träningsupplägg - v.2

 
Med tanke på att vårt schema i skolan har ändrats inför den kommande terminen kommer vi ha möjlighet att variera vårt träningsupplägg mycket mer. Den här veckan testar vi två nya pass; Jympa - puls och Core.
 
MÅNDAG. Fotboll
TISDAG. Jympa - puls
ONSDAG. Core
TORSDAG. Fotboll
FREDAG. VILA
LÖRDAG. Gym - ben och armar
SÖNDAG. VILA
 
Nu kör vi igång på allvar igen med fem pass i veckan efter lovets alla onyttigheter. Jag är taggad!

Tänk efter

Innan vi drar igång träningsåret 2013 på allvar, vill jag bara ringa i varningens klocka och uppmärksamma något som gör mig oerhört ledsen. Jag är hundra procent för att träning och sund kost är bra för alla, då man blir både piggare och mer tillfreds med sig själv. Det som gör mig ledsen är bilderna som redan pinnsmala tjejer laddar upp på Facebook och Instagram med texten "Nu ska fettet bort!". Träna gärna för dit utseendes skull, för att få de där magrutorna eller benen som ser förbannat snygga ut i klackar, men försök inte träna bort det fett som inte existerar. Du orsakar bara din kropp och ditt huvud en onödig smärta, och sänder en ren käftsmäll till de som faktiskt kämpar med sin övervikt.
Ortorexi (överdriven träning och extremt hälsosamt leverne) är en sjukdom, tänk på det. 
 

 
Och killar... Ta det här från en tjej som tycker att muskler är Guds gåva till männen, biggest isn't the best. Ni behöver inte hetsäta pulver och beställa massa halvskumma preparat från internet, vi vill ha er ändå. En trimmad kropp i kombination med ett par lagom pumpade armar och markerade bröstmuskler är så mycket sexigare än muskelberget som ser ut som om han ska spricka för varje steg han tar.
 
Är ni med mig?
/Rebecca

Fem snabba snackstips

"Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyyyyyyys!" För många är det en rutin att om fredagskvällarna belöna sig efter veckans hårda slit med ett glas rött, chips, cola, choklad eller diverse andra onyttigheter. Jag är en sådan människa, och jag kan fortfarande tycka att det är tråkigt att krypa upp i soffan med endast en kopp te. Därför tänkte jag lista några tips på det jag numera brukar unna mig i tv-soffan.
 
 
1. SNACKMORÖTTER
Visst fungerar det med vanliga morötter också, men eftersom snackvarianterna redan är i perfekta storlekar och har så pass tunt skal att det räcker med att skölja dem, blir det mycket smidigare med dessa. Tycker du att det är tråkigt med bara morötter kan du blanda lite dipp på lätt crème fraiche och lägga till andra grönsaker.
 
1. VINDRUVOR
Det här kan vara den godaste frukten som existerar och jag proppar mer än gärna i mig en hel klase. Men dessa kan givetvis också varieras.Rada upp massa exotiska frukter på ett stort fat eller gör en fruktsallad som du toppar med lite kesella.
 
3. RISKAKOR
Riskakor innehåller mycket kolhydrater och bör därför kanske inte överdoseras. Men eftersom en lättsaltad riskaka endast innehåller 30 kalorier kan det vara ett bra substitut till vanligt salt snacks.
 
4. KESO
I min värld går det inte att äta för mycket keso. Blanda med nötter, frön, frukt, bär och kryddor. Experimentera!
 
5. TURKISK YOGHURT
Lite turisk yoghurt med honung och nötter eller frön är underskattat, faktiskt så pass gott att jag vill ge det myspotential.
 
Och vet ni? Det funkar till lördagsmyset också!
/Rebecca
 

Från julstress till nyårslöften - Hur går man vidare?

Jag tänkte att många säkert är i behov av lite motivation nu såhär efter julledigheten. Inlägget kan nog vara lite i likhet med ett av våra teman, men hur som helst har ni här nedan mina bästa tips just nu:
 
 
KOMBINERA TRÄNING OCH KOST. Att enbart göra ena halvan av jobbet kommer bara att ge dig halva resultatet. Om jag har tränat vill jag inte "förstöra" den förbränningen med dålig mat, och äter jag nyttigt vill jag inte "sabba" det genom att slöa i soffan. Det handlar om att ge och ta av båda delar! Jag lovar er att det blir lättare att kombinera dessa.
 
GÖR DIG AV MED DET SOM FRESTAR. Julgodis, en hel trave med chokladkartonger eller halvätna chipspåsar kommer inte att hjälpa dig bli av med dina dåliga vanor. Släng det, ge bort eller gör vad som helst förutom att småäta. Det blir inte bättre!
 
SKAFFA NYA FAVORITER. Jag älskar frukt, AloeVera-drycken, smoothies och vanligt vatten. Genom att köpa hem och tillaga nya favoriträtter eller mellanmål så kommer du se att du istället för Oboy skall komma att längta efter alla nya cravings!

TA BILDER. Lägg upp dina nyttiga mellanmål på Instagram, Twittra eller Facebooka om dina prestationer och fotografera före- och efterbilder. För mig hjälper det oerhört mycket att hela tiden uppdatera mig själv och andra om vad jag håller på med. Kanske kan du också få motivation genom det?
 
GÖR DET TILL EN ROLIG GREJ. Att enbart se träning som ett hinder för att festa, äta pizza och andra faktorer kommer bara att göra din hälsosamma livsstil ännu tyngre. Se det som en utmaning att prova något nytt eller som en möjlighet att verkligen bli tillfreds med dig själv istället. Du kommer vinna så mycket mer än du förlorar!
 
/Hanna

[Lite inspiration från oss]

NU JÄVLAR KÖR VI, KOMPISAR!
 
 
Nu har vi tre månader på oss innan resultatet ska vara klart. Inga ursäkter, varken för er eller för oss. Syftet med vår blogg är inte att få många läsare eller på något sätt lyfta fram våra prestationer till höjderna; vårt syfte är att motivera oss själva och att motivera ER. Kom igen nu, inga hinder är för stora! :-)

RSS 2.0