High five för vardagsmotion!

Jag är en extremt lat människa. Jag tar bussen till körskolan fyra hållplatser bort, ber pappa köra mig i tid och otid och enda anledningen till att jag brukar välja trapporna är att jag hatar trånga utrymmen. 
 
Ändå vill jag idag vara motsägelsefull och lyfta fram det här med vardagsmotion. Började nämligen tänka efter när jag cyklade hem från stationen innan och insåg hur mycket man rör på sig, utan att tänka på det. Ta bara detta exemplet:
 
En vanlig torsdag cyklar jag de ca 3,5 km till stationen, går i skolan och cyklar sedan hem. Någon timma senare trampar jag iväg till fotbollsträningen, vilket fram och tillbaka innebär ungefär 10 km. Detta betyder att jag totalt har cyklat drygt 1,7 mil mer än om jag hade åkt bil hela dagen.
 
Dessutom har jag på torsdagar naturkunskap på fjärde våningen, vilket innebär fem trappor upp eftersom vi har skåp i källaren. Ofta inser jag att jag har glömt sladden till laddaren vilket betyder 10 trappor till. Sedan har vi nästan alltid en rast i mitten av lektionen då vi springer till cafét och tillbaka. 10 trappor till. Slutligen ska jag tillbaka till skåpet efter lektionen, som resulterar i ytterligare 5 trappor. Summan av kardemumman blir alltså att jag på en enda lektion springer 30 trappor. Vilken jäkla rumpa jag kommer få!
 
 
/Rebecca

Från chirre till firre

Det är så roligt det här med att vara hälsosam... När vi inte tillåts proppa i oss det man vanligtvis brukar vara sugen på blir det lite som en matgrej istället. Man längtar efter måltider då man ändå inte kan längta efter chips, läsk och annat onyttigt småätande.
 
Min senaste kärlek går till makrillen itself. Jag tröttnar aldrig (vilket är relativt pinsamt eftersom det luktar vedervärdigt). Hur som helst känns hela kosten lite som att vara gravid! Jag har väl egentligen ingen direkt koll över huruvida det känns, men jag har hört att många havande kvinnor blir sugen på de mest konstiga av blandningar, och.... alltså... hur normalt är det egentligen att proppa i sig makrill i samband med frukt?
 
 
Hoppas att ni får en fin onsdag!
/Hanna

To get the ass - feel the pain


Inga konstigheter

Som utlovat, här kommer min matsedel för dagen i bilder:
 
Frukost
Havregrynsgröt med äpple och kanel, ett ägg, en apelsin och ett glas vatten.
 
Mellanmål
Ett knäckebröd, en apelsin och en (okej, två) koppar kaffe
 
Lunch
Kräftsoppa med morötter och dill, ett knäckebröd med groddar och skinka och ett glas vatten
 
Mellanmål
Turkisk yoghurt med lite honung och solroskärnor, en clementin och ett glas vatten
 
Middag
Fullkornspasta med en sås gjord på ost, broccoli och skinka, en "sallad" med groddar, morötter och gurka, och ett glas vatten.
 
Det här är alltså vad jag ungefär äter på en dag. Det är inte alltid jag är så noga med mellanmålen, utan ofta blir det bara någon frukt. Men det jag egentligen vill visa är att vi äter precis vanlig mat, och ändå ser vi redan resultat hos oss själva. Inga konstiga dieter, inga skippade kolhydrater eller proteindrinkar. Bara vanlig Svenssonmat med lite extra eftertanke.
 
/Rebecca

Frustration

Det är dag två på höstlovet och jag har all tid i världen (nåväl, nästan i alla fall) till att träna - men jag kan inte. Brakförkylningen som uppenbarade sig i lördags vägrar släppa taget trots otaliga koppar te och minst lika många apelsiner, vilket gör att jag blir allt mer frustrerad. Jag vill inte ha ett träningsuppehåll redan, jag vill köra på för fullt! 
 
Imorgon tänkte jag i alla fall mjukstarta igen med ett styrkepass på gymmet och tills dess får jag underhålla mitt träningssug med att leta övningar på nätet och fota matbilder. Någon bad oss för ett tag sen visa vad vi äter på en dag, så jag tänkte passa på idag. 
 
Ungefär såhär känner jag mig.
(Om ni tycker att bilden känns lite sne så är det inte er det är fel på. Jag har vänt den för att Hanna ska slippa plågas, då hennes estetiska blogghjärta går itu när jag lägger in bilder av olika bredd. Tänk vad jag kan vara omtänksam!)
 
/Rebecca

Tema 1 - Hur gör man sig av med dåliga vanor?

När det gäller att förändra sitt levnadssätt är det första steget att bryta sina dåliga vanor och ersätta dem med handlingar som stämmer bättre överrens med ditt nya liv. En del forskare menar att det tar 21-28 dagar att anpassa sig till en livsförändring, medan andra anser att det helt beror på individen och vanan som ska ändras. Vilken av dessa teorier som är sann kan jag tycka är ganska irrelevant, hur man går till väga för att säga adjö till sina små egenheter anser jag däremot vara av större intresse. Därför har Hanna och jag under vår första projektmånad funderat över det här och kommit fram till varsin lista på hur vi tror man genomför en förändring på bästa sätt.



BECCAS TIPS:

1.       Bryt direkt
”Nu ska jag bara äta godis och fika på helgerna. Fast choklad får jag äta vilken dag som helst i veckan om jag har mens… och är jag hos mormor får jag göra ett undantag och fika LITE, hon blir så ledsen annars”.  Nej. Det där tror jag inte riktigt på, ju mer kryphål man ger sig själv desto lättare blir det att fuska. Istället anser jag att det är bättre att sluta helt en viss period (exempelvis en månad) för att sedan belöna sig själv med det man längtat efter innan man kör en månad till. På så vis blir målet överskådligt och det du unnar dig blir så mycket godare när du känner att du verkligen förtjänar det. Sedan, när det har gått en tid och du känner att du kan kontrollera ditt sockersug kan du lossa på tyglarna och fika hos mormor igen.

2.       Gör en plan
Skriv ner detaljerat vad du vill sluta med och varför, hur länge du ska hålla på och vad du får och inte får göra. Får du ner din plan på papper kan du inte komma med några luddiga ursäkter till dig själv – där står svart på vitt hur du ska agera. Har du också skrivit ner anledningarna till dina förbud blir det lättare att hitta motivation när du tvingas neka dig själv.


3.       Hitta nya vanor
I början tror jag att det kan vara ganska bra att hitta substitut för det du tänker sluta med, genom att välja frukt framför godis till exempel. Men förr eller senare tror jag att det är viktigt att helt byta ut de vanor du vill vänja dig av med, annars tror jag att det är lätt att falla tillbaka i det gamla. Om du brukade tröstäta när du är ledsen - spring istället en runda varje gång du behöver få utlopp för dina känslor. Om du ofta belönar dig efter en prestation med något ätbart – byt ut det mot ett bad, din favoritfilm eller något annat du gillar att göra. Det är svårt, men jag tror det lönar sig i längden.

4.       Berätta för andra
Ett löfte inför dig själv är lätt att bryta, men något du har lovat halva världen är svårare att strunta i. Ingen vill bli betraktad som misslyckad eller göra sin omgivning besviken, så tänker du göra en förändring – tala om det för alla. Säg det till släkten, kollegorna, klasskompisarna och tanten bakom kassan i mataffären. Du kommer inte bara känna större press på dig att klara av utmaningen, du kommer också känna ett enormt stöd från de som tror på dig.

5.       Håll ut
Det kommer att bli riktigt förbannat asjobbigt, speciellt i början. Men bit ihop och håll i, belöningen kommer. När du märker små förändringar sakta träda fram, när folk omkring dig börjar påpeka din förändring och du känner att du faktiskt mår bättre, då är det värt det. Du kommer ha bra dagar, dåliga dagar och riktiga pissdagar, men så länge du inte ger upp kommer det alltid gå framåt.

 



Eftersom Becca har berättat om de regler som ligger till grund för ämnet, tar jag istället upp de lite mer praktiskt lagda sådana. 



HANNAS TIPS:


1.         Drick mycket vatten 
Ha alltid med en flaska vatten vart du än går och se till att den hela tiden är fylld. Oavsett om du är törstig eller inte så kommer du dricka för sakens skull (vilket gör att du känner dig "mätt" och inte längre lika sugen på annat). 

2.         Ha inte onyttigheter hemma.
Är de lätta att få tag i är de också (tyvärr) lika lätta att förtära. Det är kanske svårt att tömma hela familjens skafferi om de andra inte tänkt leva hälsosamt, men undvik att ha godis eller dylikt i närheten av dig i den mån det är möjligt.. Det är som Becca skrev viktigt att andra är medvetna om dina val, och vet inte de du bor om det kan det bli allt svårare att hålla sig till det man ska. 

3.          BESTÄM DIG.
Viljan är en otroligt stor del för att få hela saken att fungera. Många kommer att tycka att du är tråkig som kanske inte festar lika ofta eller äter den där pizzan alla andra äter på fredagarna. Många kommer att tycka att du är tråkig när du går upp tidigt för att hinna med en stadig frukost istället för att sova till lunch, men just därför måste man också börja tänka mer på sig själv. Har man bara verkligen bestämt sig för att det ska gå, så kommer det också att göra det.

4.          Inspiration
Ta före- och efterbilder oavsett om du räknat med en psykisk eller fysisk förändring. Läs bloggar, lyssna på  energisk musik och var inte rädd att fråga andra om råd. Köp nya träningskläder, ladda upp matbilder på Instagram och skaffa dig en träningskompis. Det finns mängder av olika sätt att hitta inspirationen på, men det är en viktig faktor för att hålla konceptet vid liv!

5.        Se det inte som en börda
Istället för att se ett hälsosamt liv som något tungt; se det som en möjlighet! Det kommer att komma dagar som känns tyngre än andra, men försök att se på det som något roligt. Jag personligen tillåter mig själv att tänka att det faktiskt är riktigt jobbigt ibland, men det gör inte att jag ger upp eller på något sätt bestämmer mig för att sluta. När du kommer in i vanan ska du se att det känns roligt och bra att uppnå sina mål. - Det handlar bara om att ta sig över den där tröskeln!


Man måste börja någonstans

 
Haha, det här kan vara världens sötaste bild.

Jävla sockersöndag

Sedan i eftermiddag har sötsuget från helvetet satt sig in. Jag har trånat efter kladdkaka, öppnat frysen och dreglat efter bullar, och jag har önskat att bara få förtära en liten, liten ruta Marabou. Jag har suttit här vid datorn och sett bilder på tårtor, bakelser och godis uppenbara sig på skärmen... Inte heller hjälper Instagram.
 
När jag skrev till min kompis att jag skulle bota det hela med russin fick jag svaret att "de är en nödlösning då de innehåller mycket snabba kolhydrater" och jag började på riktigt att gråta. FÖR VAD FAN FÅR JAG EGENTLIGEN STOPPA I MIG NÄR SOCKERTARMEN SUKTAR EFTER DET SÖTA? Vad i hela världen får jag äta när jag tröttnar på proteiner, fibrer och vitaminer? 
 
 
Det är en riktig jäkla styrka att tugga knäckebröd, vindruvor och russin (hur många snabba kolhydrater dessa än må innehålla). Jag blir så ledsen över att det lilla kaloriintaget jag har ska klankas ned på, och även om jag vet att det inte var min väns mening att göra det kan jag inte hjälpa att jag tjurar ihop fullständigt. Han kunde väl inte veta det, men just idag vill jag inget hellre än att proppa i mig chokladtårtor, glass och hamburgare.
 
Nu ska jag ut på en promenad för att bli av med min ilska.
/Hanna

Att inte vakna bakis

I fredags firade jag och Hanna tillsammans med några andra in lovet genom att nyttja vår festkväll för november några dagar för tidigt. Det var en grym kväll, som slutade precis som alla lyckade festkvällar med ett brutalt uppvaknande dagen efter. Huvudvärk, trötthet, hunger och en brakförkylning i kombination med en lägenhet som måste städas och en seg tågresa hem är ingen hit. Det är definitivt värt det - men inte jämt. 
 
Numera brukar mina söndagar se totalt annorlunda ut och så även denna helg, då kontrasten blev extra stor i och med fredagens festligheter. Jag vaknar runt åtta för att dra på mig träningskläderna och bege mig iväg till gymmet innan frukost med min kära fader. På vägen hem svänger vi oftast förbi Ica för att köpa med oss några nybakta frallor som vi kalasar på framför tvn. Det må låta som en klysha, men det är en potentiell kandidat till en perfekt morgon. Speciellt dagar som idag då solen bidrar till stämningen. 
 
 
Det kan kännas segt att gå upp en söndagsmorgon för att träna, men jag rekomenderar er att testa. Efter några gånger kommer ni upptäcka hur skönt det är att ha tränat, duschat och ätit frukost innan klockan ens slagit 11 och därmed slipper ni tänka mer på det under resten av dagen.
 
/Rebecca

Never give up


Lite fredagstvivel

Det är jäkligt mycket svårare att hålla igång den här bloggen än vad jag trodde. Just nu har det varit så otroligt mycket att göra och jag tror att varken jag eller Becca riktigt haft lusten att blogga när man precis avslutat alla andra saker.
 
 
Hur som helst har jag själv syndat en del den här veckan. Just när det kommer till vår gemensamma regel att inte äta efter 20.00 på kvällarna (då det inte är bra vad beträffar förbränning och liknande) har jag misslyckats rätt stort. Med jobbmöten, sena träningar och sådär är det inte alltid lätt att hinna äta innan åtta men man kan ju absolut inte lägga sig vrålhungrig. Vi bestämde dock att just den regeln var ganska lätt att ändra, men jag får ändå lite ångest när jag väl ätit på kvällskvisten.
 
IDAG FÅR VI ÄNTLIGEN LOV I ALLA FALL och därmed ska det nog bli lite bättre (och mer genomtänkt) uppdatering! Det är så roligt att se att ni tittar in här varje dag; man blir så jädrans inspirerad!
 
/Hanna

Best drug ever


Bildbomb - Hur vi tränar!

Vi fick en förfrågan för ett tag sen om att visa hur vi gör när vi tränar, så vid dagens mag/rygg-pass passade vi på att fota lite. Vi varierar upplägget lite från gång till gång, använder vikter vid rygglyft, situps på pilatesboll etc, men så här såg det ut idag:
 
Tid: ca 1h
1. Uppvärmning: löpband 10 min
 
2. Magövning i "ställning": 3x10 reps
 
3. Ryggövning med vikt: 3x10 reps, vikt: 5kg
 
4.Situps: 5x20 (40 vanliga, 20 sneda och 40 korta)
 
5. Rygglyft; 3x15
 
6. Plankan: 3x45 sek
 
7. "80-talsaerobics" 4x30 sek (raka ben, pendlande ben, korsade ben, "in och ut")
 
 
8. Pulshöjare: Stepbräda 2x45 sek
 
Ofta kör vi en magövning och en ryggövning växelvis för att det inte ska bli enformigt.
 
Som vanligt vill jag passa på att tillägga att vi inte är några experter, utan vi tar gärna emot tips på förbättringar och nya övningar. Variation är kul!
 

/Rebecca

 

Frukost

Idag saknar jag den här fina sommarfrukosten. Hade det varit i dagsläget hade jag bytt ut den ljusa baguetten mot en skiva knäckebröd eller två, och juicen mot kanske ett glas vatten, proviva eller mjölk, men i övrigt.......... ALLTSÅ ÅH.

 
Jag må låta som världens tråkigaste människa men frukosten ÄR verkligen det bästa målet på dagen. Varje kväll när jag ska gå och lägga mig längtar jag efter att gå upp bara för att få äta havregrynsgröt och ägg. (Och ja, det är faktiskt helt sant!)
 
/Hanna

Oseriöst är attraktivt

Eftersom det här med fula bilder på oss verkat bli lite av en tradition känner jag att den ultimata tisdagsbilden får bli en av de jag hittade när jag rotade igenom datorn nu innan läggdags. Jag vet inte om det är natthumor eller om det faktiskt är såhär illa men... HAHAHA. Just den här godingen är från tidigt i våras någon gång.
 
 
Jag skulle tippa på att färgresterna i min mun kommer från diverse kryddchips vi slängde i oss då... Övriga högst otrevliga saker såsom dubbelhakor, fladdrande näsvingar, djuriska blickar eller allmänt missanpassade kalufser tycker jag inte ens att vi tar upp... Förlåt Becca, men jag var tvungen! HAHA.
 
/Hanna

Vi lever inte i sockercelibat

När folk frågar oss om hur det går med projektarbetet får de alltid svaret att det är svårt men att det går riktigt bra, vilket det faktiskt gör. Vi håller våra fem träningspass i veckan, jag har daligen träningsvärk i muskler jag inte visste att jag hade och vi är mycket starkare, både fysiskt och psykiskt. Även om det inte är huvudsyftet har vi båda tappat några kilon på vågen trots att vi kör mer muskelträning än kondition. Alla dessa förändringar på knappt en månad.
 
Men detta betyder inte att att vi på denna korta tid har förvandlats till fullfjädrade hurtbullar som "unnar" sig ett glas vatten och rynkar på näsan vid blotta tanken på kebab. Vår kostplan är strikt och sötsuget finns ständgt närvarande likt en ihärdig beundrare som inte förstår när det är dags att ge upp. På egen hand tror jag att vi är ganska duktiga på att sköta oss, då ingen vill vara sämre än den andra, men tillsammans händer det att vi fuskar ibland... 
 
Fördelen med att ha ett absolut förbud som vi har är att det svider så pass mycket att bryta det att det aldrig blir några stora synder, men vad god kexchokladen var vi delade på tidigare idag. Förbjuden frukt smakar godast och man uppskattar all form av onyttigheter på ett helt annat sätt nu än tidigare. 

Don't be satisfied


Lady in pink

Upptäckte en sak när jag packade mina träningsgrejer igår...
 
Hade råkat packa ihop en såndär totalmatchning (till och med strumporna har rosa ränder även om det inte syns på bilden) som ser alldeles för genomtänkt nu. Pinsamt...
 
Är det inte en typisk tjejgrej att reagera över sådant?
 
/Rebecca

Hur en trött måndag blir meningsfull

Jag var inte pepp på livet när jag vaknade i morse kl 05.45, men med facit i hand har det ändå varit en ganska bra dag (om vi bortser från den äckliga skumbollen Hanna nämnde i föregående inlägg). 
 
Kanske behövs det bara ett stenhårt pass cirkelfys, tacos och en knäpp vän för att vända en trött jäkla måndag till något positivt?
 
(Till alla er andra tacosälskare där ute: om man byter ut tortillabröden mot en fullkornsvariant, skippar chipsen, öser på med grönsaker samt använder lätt crème fraiche istället för gräddfil, då måste det väl vara godkänt även för en nyttig stackare?!)
 
/Rebecca

Skumma skumbollar

Tidigare idag bestämde både jag och Becca oss för att köpa en skumboll var i skolcafét. Vi sökte upp information om dessa och insåg att det trots en del socker inte är mer än drygt 80 kalorier i varje, och ja, det kändes väl ändå helt okej.

 
Nu i efterhand var själva smaken inte värt det för fem öre, men det hela har nog sin positiva effekt i alla fall då vi numera är extremt taggade på cirkelfysen som börjar om ca. en timme. Jag tror att Becca håller med mig när jag säger att den där sliskiga skumbollen lär ha varit den sista någonsin! FY FAREN.
 
/Hanna

[How to reach it]


Den kungliga frukten

Mitt årliga beroende såhär på hösten är Clementiner eller ja, satsumas som vissa kallar dem (någon som vet om det är någon skillnad?). Det går så långt att jag äter MINST fem stycken om dagen, vilket komplicerar det för min tunga då den syrliga frukten näst intill fräter bort munhålan. MEN det är ju så gott och därmed också värt det!

 
Det är tur att jag har något bättre för mig än att dricka Coca-Cola hela dagarna! Jag och mamma kom fram till att jag verkligen drack det heeeeeela tiden innan och... Alltså... Även om det var gott då känns det faktiskt skönt att ersätta det hela med ett fruktberoende!
 
/Hanna

[Nöjd söndag]

 
Såhär nöjd är jag efter att ha klarat av alla fem träningspass trots den tunga skolveckan. Det är ju inte utan att man blir lite stolt över sig själv för att man orkar! :) Nu är det bara en tuff vecka kvar innan det sista höstlovet någonsin äntligen tar sin början och om jag ska vara ärlig är jag så upprymd över hela grejen att jag inte vågar planera in någonting. Jag vill bara ha det så jäkla kul och hinna med allt man annars inte har tid till.
 
Nu ligger jag i soffan och inväntar Beck iförd den ultimata mysmunderingen.
Hoppas att ni haft en fin helg, godingar!
 
/Hanna

If you want it enough


Flow

Två bilder från gårdagen:
 
1. Grymt svettig tjej efter löprundan 2. Kvällsfika i form av lättkesella, varma hallon och solroskärnor
 
Dagen idag spenderar jag mestadels på jobbet, men om jag hinner funderar jag på att ge mig ut på en löprunda idag också. Det är ju så förbannat skönt efteråt.
 
Vad tänker i göra idag? Träna? Käka chips i soffan? Plugga? Hångla?
 
Kram på er!
/Rebecca

Silly Olympics

Ungefär såhär räknar väl Hanna och jag att det ska se ut när vi springer vårt lopp i vår....
 
 
Haha... 100 m för folk utan lokalsinne, 200 m simning för icke simkunninga och 3000 m häck för folk som tror att de är kycklingar. Lite dålig humor sådär på kvällskvisten.
 
/Rebecca

Musik att flåsa till

Det här med musik är egentligen Hannas del på bloggen, men eftersom jag ändå fixade ihop en ny löparlista idag tänkte jag passa på att dela med mig av den. När jag springer vill jag ha mycket trummor och någon som vrålar mig i öronen, så den här listan innehåller väl mest lite hårdare musik blandat med Icona Pop, Hoffmaestro och Flogging Molly. 
 
Än så länge är den ganska kort, men "crescitum nescitur" som man säger på latin - den växer medan den används... ;)
 
Klicka på bilden för att komma till spellistan!
 
/Rebecca

Carpe diem - eller?

Plugga, plugga, plugga… med ett latinprov som nalkas den kommande veckan har varken Hanna eller jag något liv för tillfället och det är ett ständigt pusslande för att hinna med träning och alla måsten.

Lovar betydligt roligare uppdateringar ikväll, nu ska jag sätta tänderna i en clementin och lite latinska verb.

Ha en fin helg allihop!
/Rebecca


Fredag betyder fruktsallad!

För precis en vecka sedan hade vi vår onyttiga dag. Allt oftare frågar folk hur vi orkar upprätthålla hela rutinen när det blir helg och personligen så trodde jag aldrig att vi kunde klara av ens EN hälsosam sådan till en början. När Becca presenterade projektidén skrattade jag högt och ställde mig på tvären. Jag kunde inte föreställa mig själv på gymmet.
 
Men nu står vi här i alla fall. Det tog väl kanske två veckor innan det där värsta sockersuget lade sig, men i samband med all träning känner man på något sätt att det ändå är värt det. 99 procent är ren vilja och bestämmer man sig inte på riktigt så kan det inte vara lätt.
 
 
 Hur som helst är det äntligen fredag! Inte fredag som i godisfrossa, chipsmys eller pizza. Nej, jag spenderar min fredagsmorgon på gymmet med lite kondition och ett svettigt pass för rygg/mage, och ikväll äter jag clementiner, keso och vindruvor i vanlig ordning.
 
Hoppas att ni får en fin helg!
/Hanna

True


Vem kommer att vara snygg naken då?!

 
Vi är nog de värsta människorna som finns för tillfället. Vi är överhurtiga, lever nyttigt och anses säkerligen vara de tråkigaste i världen med alla våra kost- och träningsscheman. Men vet ni vad, allihop? Det är också vi som kommer att vara snygga på stranden nästa sommar! Det är vi som mår bra i själen och som vet att vi faktiskt klarar av att åstadkomma det vi tar för oss.
 
Så... vad säger ni? - En fläskig chokladkaka eller ett välmående inre och yttre? ;)
 
/Hanna

Konsten att träna efter olika förutsättningar

Jag skulle ljuga om jag sa att Hanna och jag hade samma förutsättningar när vi drog i gång det här projektet. Även om det här med sund kost och effektiv träning är nytt för mig, så är jag knappast någon novis när det kommer till idrott. Sedan dagisåldern har jag testat på allt ifrån fotboll och barngympa, till BOIS (boll- och idrottsskola), golf, innebandy och handboll. Fotbollen fastnade jag för och det är något jag utövar än. Men att gå från att vara den lata ungen som stod i mål i 10 år för att det var jobbigt att springa till att bli en fullfjädrad träningsnarkoman är ett stort hopp. Själva träningen intresserade egentligen aldrig mig förut, jag ville bara tillhöra ett lag.

 

Ändå känner jag ett stort ansvar inför det här projektet. Delvis för att ursprungsidén var min och det handlar om betyg som måste uppnås i en hundrapoängskurs, men mest för att jag med de ovannämnda ”meriterna” i bagaget borde kunna en hel del om ämnet och därmed också veta hur jag ska pusha Hanna som inte har samma träningsbakgrund. Här får jag dock svälja min stolthet och erkänna att jag inte kan mycket alls, varken om träning eller om coaching.

 

Kanske är det då så att ansvaret vilar lika mycket på oss båda och att vi helt enkelt ska bidra med olika saker? Att jag ska ta med mig den positivitet en laganda innebär och den envishet jag själv besitter, medan Hanna kompletterar med sin otroliga vilja, idérikedom och sitt kontaktnät.



Jag vet inte ännu hur det här projektet kommer sluta, men jag har en känsla av att vi är ett förbannat bra team.

/Rebecca


Pw à la Becca

Hej på er!
Vi har fått ändra om lite i träningsschemat den här veckan för att det ska klicka med allt annat, så istället för ett pass mage/rygg på gymmet blev det idag en timmes powerwalk följt av 100 situps och 50 rygglyft för min del.
 
Till skillnad från i löpspåret så bestämmer jag aldrig hur långt jag ska gå innan jag ger mig ut på en powerwalk, tycker att det blir för långtråkigt då. Istället tänker jag ut ungefär hur länge jag ska vara borta och låter sedan fötterna välja riktning under tiden. I öronen har jag oftast house då det är ganska intetsägande (förlåt alla housfanatiker) så att man kan låta tankarna flöda fritt, men ändå tillräckligt peppande för att inte tappa tempo. 
 
Tror att det är ganska viktigt att hitta sina egna knep för att få ut det mesta av träningen.
 
Kram!
 
/Rebecca
 
 

Today's quote


TRY, TRY, TRY

Jag vet att det är en del som läser min personliga blogg och därmed får lov att stå ut med näst intill samma inlägg den här gången. Men ja, de senaste dagarna har jag i princip bara lyssnat på P!nk då hon är en av mina absoluta förebilder inom musikvärlden. Jag älskar henne för att hon är så sjukt motiverad och stark som person! Här är en låt från hennes nya album som jag bara inte kan få nog av:
 
 
Anledningen till att jag publicerar den här också är för att jag tycker att den har så mycket motivation invävd (och ja, för att den manliga dansaren är bästa ögongodiset en trött onsdag som den här).  

"But just because it burns
Doesn't mean you're gonna die
You've gotta get up and try try try"

/Hanna

Träningsabstinens

Hej på er!
Tisdagar betyder skola 8-17, med två timmars latin innan lunch. Extremt rastlös och träningssugen sitter jag här och längtar efter ett svettigt fyspass (Hörde ni? Jag vill träna!) och är absolut inte på humör för att studera latinska texter just idag.

Men icke sa nicke. Plugget kallar och tvingar fram en vilodag. Imorgon tänker jag dock plåga mina magmuskler till dess gräns och lite till!

 

/Rebecca 


[Spotifylista för att öka motivationen]

I början av hösten läste jag i en hälsotidning att kroppen bildar en hel del endorfiner (som i sin tur gör att man blir glad) när man lyssnar på musik man tycker om. Personligen så tror jag också att musik i samband med träning är jätteviktigt för att orka hålla energin på topp!

Klicka på bilden för att komma till en träningslista jag ska försöka uppdatera så ofta jag hinner.
Har ni några tips tar jag tacksamt emot dessa för att utöka och förbättra! Tack på förhand.
 

(Jag bytte namn till "Våga inte sluta, latmask - tränatränaträna" istället då det kändes som ett ganska grovt syftningsfel till en början. Även om det varit en lista för att peppa mig själv tidigare så kändes det inte rätt att lägga fokus på vikten.)

UT OCH TRÄNA MED ER NU, KOMPISAR!

/Hanna

Åh, har Maj sina egna korn nu?!


Majs i all ära, men efter den här särskrivningen är jag inte längre lika sugen!
Är det Majs alldeles egna korn eller är de producerade i månaden maj? Hmmm.. ;)

/Hanna

Proteinglass i stora lass

Jag testade att blanda lite lättkesella med en stor näve halvvarma hallon efter skolan och det visade sig vara i princip lika gott som att använda vaniljvarianten. Med en frukt och ett knäckebröd till tyckte jag att jag fick till ett ganska bra mellanmål. Det måste väl ändå vara relativt nyttigt?
 
Hittade också ett recept på en "nyttig glass", skrivet av en dietist.
 
Proteinglass med Whey-80 
http://www.expertpanelen.se/blogg/2009/06/proteinglass-med-whey-80/
 

Hallonglass
(2 portioner)
250g lättkesella (1 burk)
0,75 dl Whey-100 med hallonsmak
2,5dl djupfrysta hallon
0,5-1 tsk sötningsmedel efter smak

(bilden är inte tagen från receptet)

 

Kör kesella och proteinpulver i en mixerskål med kniv till en smet. Tillsätt de frysta bären och kör mixern till mjukglasskonsistens. Smaka av med sötningsmedel och lägg upp i skålar.
Servera direkt eller låt stå i frysen i ca 30 minuter för något fastare glass. Dekorera med hallon.

 

Varje portion innehåller ca 30g protein och 10g långsamma kolhydrater.

/Rebecca


Keep up


Glöm inte bort att berömma er själva! Ni är duktiga.

Healthy - not diet

 

[Lycklig inombords]

För första gången någonsin känner jag mig nöjd med mig själv. Jag känner mig stark, glad och självsäker; som att jag har allt jag vill ha och som om det är fantastiskt att leva. Jag kan säga tack när jag får komplimanger och jag skrattar både högre och oftare än jag brukat göra innan. Jag är säkrare i stegen och vågar ta för mig. Jag mår verkligen bra nu. Jag mår verkligen bra på riktigt.
 
Igår slog det mig att det måste vara träningen som påverkar mitt humör. Att jag ger mig sjutton på att jag ska klara de uppgifter jag tar mig an och att jag därmed också slutför dem. Jag mår så jäkla bra inombords och det är värt alla uppbrott av chipskvällar här i världen. Det är värt varenda kesoburk, russinpaket och fruktstund extra.


Hoppas att ni också mår bra ute i höstrusket!
Dagens träning får bli simning med mamma och imorgon är det återigen dags för cirkelfys tillsammans med min goa Becca. Det är sjukt att man efter en onyttig fredag och en bakislördag (tog ut månadens festkväll i samband med min onyttiga dag) längtar efter träning, rutin och äggfrukost igen!
 
/Hanna

I'm going nuts

Jag är helt galen i chilinötter och har använt det som "ventil" när sötsuget varit som värst de senaste veckorna.När jag satt och pluggade tidigare i veckan fick jag för mig att kasta ett öga på andelen kalorier, även om jag vanligtvis inte brukar lägga fokus på det.
 
Vet ni hur mycket kalorier 100 g chilinötter innehåller?
540 kalorier! Helt sinnes.
 
Där försvann det roliga. Vad ska jag nu trösta mig med i pluggträsket?
 
/Rebecca

You can make it


Det är inte värt det

Idag bestämde jag och Hanna för att unna oss vår onyttiga dag (vi tillåter oss själva en sådan varje månad) och köpte oss varsin väl tilltagen godispåse på hemmakväll under lunchrasten. Efter skolan bytte jag glad i hågen om till träningskläder (att vi fuskar med kosten betyder inte att vi skippar träning) och gav mig ut i löparspåret. 
 
Efter knappt hundra meter vek jag mig i princip dubbel av kramper. Satan vilket håll! Envisheten är en av mina starkare sidor och jag brukar och totalvägra att stanna ens för att knyta skorna, men idag fick jag känna mig besegrad. Travade bittert på i någon kilometer innan jag lyckades börja jogga och i alla fall genomföra rundan.
 
Tänk vad "lite godis" kan förstöra. 
 
 
/Rebecca
 
 

No limits


[Torsdagstrött]

Jag kan ärligt säga att jag inte alls haft motivationen på min sida den här veckan. Träningen känns tyngre än vanligt och jag är lättirriterad, sockersugen och trött i huvudet mest hela tiden. Senast igår satt större delen av klassen och rotade i sina godispåsar i samma skede som jag och Becca kastade sorgsna blickar till varandra. Ibland är det bara så jäkla jobbigt att ens försöka.
 
Nu när skolan trycker in uppgifter på varenda liten stund av ledighet blir det inte heller bättre. Jag har försovit mig, hetsätit ägg på bussen och nickat till på skrivbordet när jag egentligen borde pluggat. Ingen är perfekt och just den här veckan har jag verkligen känt av det. Just den här veckan har det verkligen varit tufft.

 
Vad jag vill få fram med det här är att det inte alltid är så lätt att vara motiverad om man är trött och nere. Att det inte alltid går att vara den där hurtiga tjejen som skuttar upp ur sängen på morgonen och som kvittrar att frukosten är det viktigaste målet på dagen... Men vet ni vad? DET ÄR OKEJ att känna så ibland! Det är alltid okej att känna tvivel så länge man bara lovar sig själv att ordna upp det och inte fastna där.
 
Hoppas att ni haft en fin vecka! Imorgon är det ÄNTLIGEN fredag! 

/Hanna

Vardagsglädje

 
Den här kommentaren trillade in på bloggen tidigare idag och gjorde både mig och Hanna så jäkla glada! För lika mycket som den här bloggen är till för att motivera oss själva vill vi inspirera andra som också brukade äta kanelbullar till frukost och nu tänker försöka ändra på det. 
 
Så tack Moa, vi är nu grymt mycket mer peppade än vad vi var tidigare idag när vi bokstavligt talat släpade oss till gymmet för ett pass mage/rygg. Men vi genomförde det. Alla kan förändras och alla kan inspirera.
 
Nu ska jag sova, godnatt finingar!
/Rebecca

There's no excuses - at all


[Det bästa av musiktips]

Eftersom vi går på samma cirkelfys varje måndag börjar vi numera kunna hela upplägget utantill! Haha, det är nästan lite komiskt när instruktören presenterar alla olika typer av övningar... Snart kan vi ju ta över och berätta om den atletiska hållningen man måste hålla i skick!
 
 
 
Hur som helst är den här grymma låten en av de som vi svettas till varje måndag! Jag tycker att The Killers är helt fantastiska och alltså... Just den här låten är hur bra som helst! Eftersom cirkelfys innebär en hel del styrka är det ju inte världens tempo och därför fungerar den här låten utmärkt (även om den säkert går att ha om man springer också). Åh, ni bara måste lyssna!
 
/Hanna

Som pojken med guldbyxorna

Igår provade jag jeans. Det var inget ovanligt till en början; jag klagade över mina lår, min platta rumpa, provrumsljus och allt det andra man alltid klagar över när man provar kläder. Dessutom var byxorna jag provade antingen för slappa, för små, för långa eller inte alls det jag efterfrågade. Jag förstår inte att mamma orkar med mig ibland, men trots det stod hon tålmodigt kvar och väntade när jag tjurade vidare.

 
Efter att ha fingrat på några som egentligen inte verkade vara det jag vill ha, bestämde jag mig ändå för att prova. Självklart satt just de jeansen helt perfekt, hade helt rätt blå färg och fick mig att känna mig i alla fall lite snygg. Människor hävdar dagligen att jag blivit smalare (även om det inte är vad jag eftersträvar eller ser själv) och tjejen i affären svor på att just de där byxorna var skitsnygga på mig. 
 
Nej, ibland kan en vanlig måndag gå från att vara veckans skitdag till att bli en av de bättre. Cirkelfysen var dessutom överdrivet tung just igår, men vi båda kämpade tappert vidare med tyngre vikter och högre tempo än vanligt. Trots illamående (från Beccas sida) och huvudvärk (från min) klarade vi av det där passet med marginal, och då kan jag tycka att man nog är värd lite snygga jeans trots allt!
 
/Hanna

Livets yoghurt

Hej! Det är lite snålt med uppdateringar den här veckan, då vi är inne i några riktiga (ursäkta uttrycket) helvetesveckor när det gäller skolarbetet och tiden inte riktigt räcker till för bloggen. Men allt rullar på som vanligt när det gäller träning och mat!
 
Tänkte passa på att tipsa er om min nya favorityoghurt. Just yoghurt är väl inte det bästa man kan stoppa i sig men den här har inget tillsatt socker, mindre än 0,1% fett och så pass lite sötningsmedel att det inte bidrar med några kalorier. Plus att den är så god att man inte riktigt vet vart man ska sätta munnen. 
 
Toppa yoghurten med lite russin och solroskärnor, och ät tillsammans med ett kokt ägg samt knäckebröd med skinka, groddar och gurka så har du den godaste måltiden jag vet just nu. Skulle kunna äta frukost hela dagarna om det inte vore för allt plugg...
 
Kämpa på med skola, jobb och allt annat ni har för er därute!
 
/Rebecca

Fuska inte


Laddad

Träningskläderna är på och cirkelfys står på schemat. Då kör vi!
 
/Rebecca

[En liten måndagsfrukost]

 
Havregrynsgröt med färska blåbär, Tropicana apelsinjuice (den bästa!),
kaffe, två ägg och en clementin.
 
/Hanna

Det handlar om vilja

Du vet den där sega söndagseftermiddagen då soffan var sådär extra skön, temperaturen utomhus var lite för låg för årstiden och regnet argsint piskade mot fönsterrutorna? När du tänkte att "här kommer jag inte röra mig ur fläcken förrän det är dags att inta sängläge", men inombords fanns den gnagande känslan av att ett träningspass vore på sin plats. Då du mot alla odds snörade löparskorna tio minuter senare och på segstartade ben masade dig iväg. Trots att den "andra andningen" fortfarande inte infunnit sig efter halva rundan och du kände att det aldrig skulle gå vägen trummade du envist på. Väl inne på sista kilometern var benen tunga som bly och det krävdes all viljestyrka du kunde uppbåda för att orka fortsätta framåt. Vid åsynen av målet kickade den sista adrenalinkicken in som drev dig till att spurta de sista hundra meterna hem, där du sedan slängde dig raklång på hallgolvet och bara flåsade. Du kände den sura smaken av illamående leta sig upp genom halsen blandat med den smaken av segerns sötma, en kombination av glädje, stolthet och lättnad. Du fixade det.
 
Den känslan mina vänner, är den bästa sortens motivation. Håller ni inte med?
 
/Rebecca

Det må vara LÄSKande men...

I torsdags när vi i vanlig ordning skulle köpa kaffe i skolcafét blev vi tillfrågade om vad vi tyckte om Aloe Vera-drycken. Personligen gillar jag den väldigt mycket även om det känns skumt att svälja stora gelébitar. Vad jag har förstått det som är Becca lite mer skeptisk till konceptet, men jag tror att hon tycker att den känns okej om den är kall.



Hur som helst, anledningen till att de frågade detta är för att all läsk ska sluta säljas i skolans café.
Om jag förstod dem rätt så var det inte bara i vår skola då det handlade om ett beslut kommande från lite högre makter! Hade det varit för ett år sedan tror jag att vi båda hade ramlat ihop och gråtit för att inte kunna dricka vår morgon-cola, men nu kan i alla fall jag inte se något direkt negativt med det hela. Det är ju trots allt dåligt för tänderna (ca. tio sockerbitar/läskburk) och man blir ju sällan piggare även om det känns så.

Vad tycker ni? Är det dåligt att läsken upphör att säljas i caféerna?
 
/Hanna

[Det gyllene receptet]


Lördag, saturday, sábado

Idag har vi färdigställt projektrapporten som inte ska in förrän på fredag! Den fungerar som en mall för upplägget av vårt arbete och det känns riktigt bra att vi redan är klara med den! Ni ska få lite djupare information om bland annat olika teman och kostregler vi planerat att följa framöver, men det kommer med tiden. :)
 
 
Min spektakulära lördag spenderar jag ensam framför tv:n. Becca tar ut sin enda festkväll den här månaden, men jag sparar mig och äter istället clementiner och  vindruvor i samband med en hel del plugg. Idag har jag haft en utav veckans två vilodagar vad beträffar träning, men imorgon är det dags igen! Det får nog bli en sväng med cykeln utomhus (för snart kommer väl snön och då är det ju för sent)!
 
Hoppas att er lördag är lite mer innehållsrik än vad min är!
 
/Hanna

Run for your life

Vad vi sprang igår... Hanna var som en gasell på löpbandet snortidigt på morgonen medan jag jag svettades i löpspåret efter skolan. Känns bra att komma igång med lite kondition, även om vi inte är i närheten av en halvmara än. Idag eller morgon blir det ännu en runda innan vi ger oss på cirkelfys på måndag igen. Träningen börjar bli riktigt kul nu, men det vore ju bra om sockersuget kunde släppa också...
 
Knäppte några snabba, överhurtiga bilder innan löprundan, bara för bloggens skull.
 
Ha en fin lördag allihop!
 
/Rebecca

No excuses


Freeeeedagsmusik!

 
Eftersom det är fredag och alla normala människor (utom vi) säkert ska ut och festa kan jag ju passa på att bjuda på en låt som fungerar till oss allihop! Ni har säkert redan hört den, men då kanske jag i alla fall kan tipsa om att den piggar upp när man springer. Ofta fungerar ju partymusik väldigt bra till både träning och fest, och ja, det bästa med alltihop är att vi därför inte nödvändigtvis måste lyssna på John Mayer hela kvällen!
 
Hoppas att ni får en grym fredag!
 
/Hanna

Mobilupdate

Hej, allt bra med er? Är lite stressad så tänkte passa på att testa ett mobilinlägg. Idag har jag inga saftiga tips eller svettiga träningshistorier att bjuda på eftersom det är vilodag, men imorgon blir det stenhårt!

Ha en bra kväll så lovar vi att bjuda på lite roligare inlägg imorgon.

Matbilder hör visst till...

/Rebecca

 

 


Det går inte alltid lätt, men det går!

Tunga, trötta och utmattade andetag. Skoskav, rinnande svett och organ som vägrar samarbeta med varandra. Vänner som ifrågasätter och en familj som irriterar sig på att man inte äter likadant som innan. Sockersprängda mellanmål som frestar och kolhydrater som lockar. Stress, frestelser, lathet.
 
Ibland är det tufft att vara hälsosam. Lite för tufft, till och med. Ibland vill man gå tillbaka till det liv man hade innan; till colan, sötsakerna och en Marabou när man är ledsen. Ibland vill man inte äta ägg, havregrynsgröt och Keso, inte heller har man någon vidare lust att spendera tiden på gymmet när man lika gärna kan gosa ned sig i soffhörnet.
 
 
 Tänk ändå det gått så lätt. Utan viljan hade vi ju med all säkerhet inte kommit någonstans, men med den i bagaget har det gått så otroligt mycket bättre än jag någonsin tidigare hade kunnat tro att det skulle göra. Självklart så känner man inte alltid samma motivation, men det är också därför som den här kategorin blir en del av vår blogg. 
 
Jag tror att alla upplever tankar och tvivel vad beträffar träning. Någon gång så måste man ju känna att det får vara nog. Är det inte att någon verkar göra det bättre så är det att man känner sig tjock och otillräcklig. Senast igår ville jag strypa mig med TRX-banden, men något fick mig ändå att fortsätta göra de där övningarna jag för bara någon vecka sedan inte kunde göra en enda av.
 
Det viktigaste är inte resultat, men det ger jäkligt bra motivation. Och ja, utan en ettrig vän som skriker på mig att jag inte alls får ge upp och att jag faktiskt visst kan... Nej, då har jag svårt att tro att jag skulle klarat av att göra det som nu blivit min vardag. Men det jag vill komma till är det faktum att alla faktiskt kan, hur jävla töntigt det än må låta. Det är okej att tvivla när man väl börjat, men börja kan precis alla göra. Det krävs bara lite extra vilja.
 
/Hanna

Müslibars

Tycker ni också att det är svårt att komma på nyttiga mellanmål och har ni tröttnat på att tugga äpplen och bananer efter varje träningspass? Jag tycker att det här med variation är extremt knepigt. Keso och knäckebröd är jättegott och kesella likaså, men inte tre gånger om dagen. Kom därför på att jag brukade göra egna, kalasenkla müslibars för något år sedan som jag tänkte testa igen och jag tänkte att jag kunde passa på att tipsa er.
 
Müslibars (ca 16 st)
 
Ingridienser
2 dl havregryn
2 dl müsli
0,5 dl torkad frukt (hackad)
0,5 dl blandade nötter
2,5 msk vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl råsocker
0,5 dl druvsocker, (dextropur)
1 tsk vaniljsocker
2 msk glykos, eller sirap
100 g smör, smält


Såhär enkelt är det:
1. Sätt ugnen på 175°.
2.Blanda alla torra ingredienser, tillsätt glykos eller sirap och det smälta smöret.
3. Bred ut blandningen på ett smort bakplåtspapper i en form på 20x30 cm, 1/2 cm tjock.
4.Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna. Skär upp bitarna och servera.
 
De är väl inte nyttiga till hundra procent, men klart mycket bättre än en fet chokladkaka.
Seså, sätt igång och baka nu! 
 
/Rebecca

Lite morgonmusik

När man övergår från känsligt sockermonster till raka motsatsen blir man inte bara piggare... Man blir också sådär jobbigt hurtig redan innan klockan åtta på morgonen! Meeeeen vilken tur då att jag fått i uppgift att dela med mig av lite musik i kategorin "Hannas playlist" framöver!
 
Så småningom kommer det hamna lite mer olika typer av klipp och peppmusik inom den här kategorin! Ibland kommer det säkerligen att handla om musiktips gjorda för träning och ibland lite mer morgonväckning av den här typen:  
 
 
Vad vore vår barndom utan Walt Disney?
 
/Hanna

All in

 
"In life, there are always people who want to stop you.
The most important thing is to believe in yourself and never give up.
Go on and annoy some people. Succeed."

En till orkar du tjockis!

Hej! Eftersom min enda bloggerfarenhet är någon rosa variant jag skrev för hundra år sedan känner jag mig helt nollställd när det gäller bloggen och förmodligen kommer det ta mig en halv evighet att få upp det här inlägget...

 

Äh vad sjutton, det ska nog gå bra det här också, men eftersom jag inte är en lika van bloggare som min bättre halva tänkte jag värma upp med att presentera vårt träningsupplägg innan vi går över till vanlig hardcore-bloggning. Kom gärna med tips!


Ungefär en månad framåt tänkte vi träna 4-5 ggr/vecka på följande vis:

 

Måndag: Cirkelfys (Tränar hela kroppen, men mest fokus på ben)
Tisdag: VILA
Onsdag: Core (mage + rygg)
Torsdag: ”Lättare” träning så som powerwalk eller simning
Fredag: Kondition
Lördag: VILA
Söndag: Kondition

 

Vi är båda två helt utan erfarenhet när det gäller det här med intensiv träning, men någonstans måste vi ju börja. Syftet är ju inte heller som Hanna sa att gå ner i vikt utan att kombinera nyttigare mat med träning för att må bättre och ja, se förbannat snygga ut nakna!

Förhoppningsvis blir väl slutresultatet mer likt bilden till vänster än tjockisen till höger...
Dags för lite kesella!

/Rebecca

Det första inlägget - Syfte och snabbgenomgång

Hur skriver man det första riktiga inlägget? Informativt och tråkigt eller tomt på innehåll med en lite mer personlig touch? Ni tror säkert att ni trillat in på ännu en träningsblogg vars syfte är att sätta orimliga ideal och diverse krav som aldrig går att uppnå, men nej, vi skulle nog vilja tala för raka motsatsen!
 
Vi har startat den här bloggen som en del av vårt projektarbete nu det sista året på gymnasiet. Det som vi tror skiljer oss från andra träningsbloggar är att vi går från att vara fullkomligt otränade och i allmänhet extremister vad beträffar osunda vanor till att numera bli två målmedvetna själar som kämpar för  en piggare, bättre och i allmänhet sundare livsstil.
 
Vi som driver Saludable.blogg.se heter Hanna och Rebecca och vi är båda 18 år och bosatta i Jönköpingstrakten i Småland. Vi går i samma klass på samhällsprogrammet med språkinriktning och vi har känt varandra på riktigt i lite mer än ett år nu.

Vad vi vill med hela projektet är att ta reda på om det är möjligt att gå från otränade matvrak till hälsosamma hurtbullar utan att förlora allt socialt umgänge. Med träning, en sundare diet och planering ska vi försöka nå vårt personliga mål; att genomföra en halvmara (21,1 km) framåt våren.
 
Saludable är det spanska ordet för hälsosam och det är ungefär den bilden vi vill att människor ska ha av oss. Vi är inte ute efter att rasa i vikt; snarare att kunna leva nyttigt i dagens samhälle där du av många förväntas vara vältränad, smal och sund i samma skede som sociala medier, snabbmatskedjor och matvarubutiker skyltar med det motsatta. Att leva nyttigt idag kräver både tid, pengar och fantasi och prioriteras därför inte i den stressiga vardagen.

Nu i början är det mycket som är rörigt när det kommer till både design och själva strukturen av inläggen. Det är förmodligen en hel del frågetecken som vi hoppas kunna bena ut med tiden men tills dess hoppas vi att ni visar full förståelse och tålamod för detta. Vi är båda två otroligt taggade inför det här och vill verkligen att ni ska känna detsamma! Ta hand om er så länge. ♥
 
/Hanna

RSS 2.0